Competitie: Heemskerk sportief aan de kant gezet…

Op een mooie zondagmiddag trok Gaasperdam 1 met supporterswagen richting Heemskerk voor een ontmoeting met de lokale BC Heemskerk. BC Heemskerk stond voor aanvang van de wedstrijd tweede achter ons met een achterstand van 2 punten. Een gelijkspel zou ons goed uitkomen en daarop hadden we ons gefocused. Omdat wij Heemskerk al eerder meegemaakt hadden in (on)sportief opzicht wisten we dat het een spannende wedstrijd zou worden.

Korneel Duyvesteyn speelde deze week zijn single als eerste heer zonder bananen maar met taaitaai poppen. Zelfs de Heilige Sint kon niet voorkomen dat het eerste puntje naar Heemskerk ging. Björn Coltof had in de tussentijd al de baan aangeveegd met zijn tegenstander Mark Oei.

Suzanne Mulkens: tactische wissel...Bij de dames enkel hadden we een tactische wissel uitgevoerd. Anna Lam werd opgeofferd tegen een sterke maar als onsportief bekend staande Danielle Oei. Hierdoor kon Suzanne Mulkens gemakkelijk de tweede single winnen. Alhoewel haar tegenstander zeker niet zwak was, gunde Suzanne haar tegenstandsters slechts 2 puntjes.

Met een tussenstand van 2 – 2 na de singles was de wedstrijd nog alles behalve beslist. Heemskerk vond het nu tijd om met het mes op tafel te gaan spelen en eiste (geheel tegen de regels in) dat de dames dubbel tegelijk met de heren dubbel gespeeld zou worden. Na een kleine discussie en een onderbreking in de herendubbel van Bas van Os en Korneel, waren de dames van BV Gaasperdam zo slim om de gemoederen nog niet zo hoog te laten oplopen en even in de dames dubbel te laten zien wat sportief spel is.

Bas van Os: rustig blijven...Ondanks pogingen van Danielle Oei (die nu ze ouder wordt blijkbaar haar talent omruilt voor onsportiviteit) om de wedstrijd te frustreren met onnodige uitspraken, kwamen de dames met 15 – 5, 15 – 4 met de overwinning van de baan, ruim voordat de heren dubbel was afgelopen. De dubbel van Bas en Korneel was erg spannend en werd laat in derde set beslist in het voordeel van Gaasperdam. Het eerste puntje was dus alweer binnen, wat de sportiviteit van Heemskerk nog minder ten goede kwam.

Björn en Anna begonnen wat stroefjes aan de eerste mix maar wonnen uiteindelijk toch vrij eenvoudig in 2 sets. Bas en Suzanne speelden een aparte wedstrijd tegen Danielle ‘middle-finger’ Oei en Mark ‘wat zijn jullie sukkels’ Oei. Tegen deze geslepen en uiterst ‘sportieve’ tegenstanders kan zelfs een bal onder het net nog een punt kosten. Bas en Suus hadden van te voren afgesproken rustig te blijven (wat er ook gebeurt) en gewoon de puntjes te maken. Ook toen Danielle met haar stukgeslagen racket een kind aan de kant probeerde te raken, bleven de twee rustig. Hierdoor wonnen ze de wedstrijd makkelijk in twee sets.

Door deze 6 – 2 overwinning staan we nu 4 punten voor op Heemskerk en 3 punten voor op de nieuwe nummer 2, Lisse. Volgende week spelen we onze volgende wedstrijd thuis op zaterdagavond tegen Hoornse BV.
Bas van Os en Korneel Duyvesteyn

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.