Competitie: Verslag Gaasperdam 9 – British Society 1

Op 24 september jongstleden was het dan weer zover. Het vernieuwde team 9 mocht dit seizoen voor de eerste keer aan de bak. En waar er vaak schaarste is aan dames telt dit team vier (4!) dames, en ook nog eens vier heren. Maar… afgelopen zaterdag moesten we het met twee dames en twee heren stellen. Waarvan een dame eerst op het laatste moment kwam, nadat ze uit bed gebeld was!

We moesten tegen British Society, een club van in Amsterdam verblijvende Britten. Voor deze keer was het team aangevuld met twee Fransen, of om in het Engels te blijven: twee frogs.

Jan mocht als eerste heer van start. Voor het eerst sinds hij in maart van dit jaar bij Overbos een blessure opliep. Hij begon weer als vanouds: hij verloor de eerste set. Wakker geworden, stelde hij orde op zaken en won de twee volgende sets. Toen mocht Sander zijn single spelen, tegen een ietwat gezette tegenstander. Sander was enthousiast als altijd, speciaal ook omdat zijn ouders kwamen kijken. Maar dat enthousiasme was niet voldoende. Ook de aanmoediging van zijn vader: "Concentreer je…", sloeg niet aan. In twee sets werd verloren.

Ondertussen was Inge aan haar partij begonnen. En ze overrompelde haar tegenstandster volkomen. Die werd ingemaakt met 11 – 0, 11 – 1! Ik heb Inge in deze wedstrijd meer zien smashen dan in het hele vorige seizoen. Ook Linda won haar eerste single in de competitie voor dit team. Zo zie je maar wat het doet als je net uit bed komt waar je met koorts ingekropen was. Kom je in ieder geval warm en uitgeslapen op de baan.

Tijdens het inspelen voor de herendubbel verstapte Sander zich en ging door zijn enkel. Kon daardoor niet meer spelen. Vanaf deze plaats wensen wij hem een snel herstel. Vol zelfvertrouwen door het goede verloop van de singles werden de damesdubbel en de mix makkelijk gewonnen. Ook de extra mix van Linda en Jan werd gewonnen, al telde die niet mee voor de uitslag.

Uitslag 5 – 3. Beginnen we in ieder geval niet als rode lantaarn drager; dat zal Fred, onze captain, goed doen. Als het tenminste gelukt is de uitslagen goed door te geven. Aan Inge zal het niet liggen, maar de automatisering van de NBB verloopt nog niet geheel vlekkeloos.

Jan Bresser

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.