Competitie: Verslag 24ste Open BC Weesp Toernooi

Ik heb besloten om het stukje over het 24ste Open BC Weesp Toernooi op 9 en 10 april 2005 te schrijven omdat het mijn eigen toernooi is en omdat er anders geen stukje komt. Voor mijzelf was het een erg geslaagd en zéér vermoeiend toernooi (ik heb nu nog steeds spierpijn).

Er is dit jaar goed gepresteerd, niet alleen door BV Gaasperdam maar ook door de thuisclub BC Weesp. De deelnemers van dit jaar waren Korneel Duyvesteyn, Stephan van Eijkelenburg, Cindy van der Horst, Dion Keulen, Suzanne Mulkens, Maddie van Kampen, Rosina van Maanen, Renie Muller, Patricia van Oers, Bas van Os, Marcel Panse, Marco de Reijke en Elco de Vries. Verder waren er nog Weespers die bij Gaasperdam trainen aanwezig, namelijk: Mandy de Hoop, Menno Rijken en Wouter de Wildt.

Bas van Os en Suzanne Mulkens stonden 1ste geplaatst in de Gemengd Dubbel B. Ze wisten deze plaatsing net niet waar te maken. Na een spannende halve finale werd de finale gespeeld tegen Wienman en Irma Philips van Weesp (dezelfde tegenstanders waarvan Dion Keulen en Iris Putters in de halve finale van verloren). De finale werd door de Gaasperdammers sterk begonnen, echter de Weespers bleken in de 2de en 3de set toch net iets te sterk. De einduitslag was 15 – 7, 8 – 15 en 10 – 15.

Vanwege het geringe aantal deelnemers in de Dames Dubbel B werden Suzanne Mulkens en Renie Muller geplaatst in een poule. Er werd een knappe 2de plaats behaald. Ook in de Herendubbel B stond Bas van Os samen met partner Dennis Blom (BV Slotermeer) 1ste geplaatst. Mede door het onwel voelen van Dennis werd de halve finale in een 3-setter verloren van Francis Hadisantoso (BV Slotermeer) en John Lee Meeuw Kjoe (BV Flower Shuttle). De standen waren 17 – 15, 8 – 15 en 9 – 15.

In de C-klasse kwam Cindy van der Horst tot de halve finale. Ze was met drie onderdelen doorgekomen tot de zondag en dat merkte ze ook. De single in de halve finale was zwaar uitputtend en werd mede daardoor gewonnen door de tegenstander Ingrid Mul (BV Almere). De standen waren 11 – 4, 9 – 11 en 11 – 5. Patricia van Oers kwam ook tot de halve finale waar van Rianne van Groeningen (óók BV Almere) werd verloren. De standen waren 1 – 11 en 1 – 11.

In de Dames Dubbel wisten beide dames de finale te bereiken. Hun kansen waren groot, echter Patricia ging door haar enkel waardoor deze kansen aanzienlijk werden verlaagd. Haar enkel werd wel ingetaped, alleen zat de tape precies over een blaar, waardoor ze alsnog niet normaal kon lopen. De dames spraken af een soort mix te spelen, wat de enige oplossing was. De uitgeputte Cindy en de geblesseerde Patricia wisten al met al toch nog wat punten bij elkaar te sprokkelen (3 – 15, 4 – 15). Als ze beide in vorm waren geweest had er wellicht zelfs een overwinning in gezeten.

Patricia van Oers bereikte met de mixpartner Stefan Oomen de finale. Ze kwamen uit tegen Tony-Jim en Kim Meussen, beiden van De Treffers, waarvan Wouter de Wildt en Cindy van der Horst in de halve finale met 8 en 9 punten van hadden verloren. De uitslag van de finale was 9 – 15 en 3 – 15. Er had, net als in de damesdubbel, veel meer ingezeten als Patricia niet met de vervelende blessure had gezeten. Dus Patricia: Niet meer spelen met blessures, onthoud dat!

Wouter de Wildt had het in de Heren Enkel C tot de finale weten te schoppen. Hij kwam uit tegen de eerdergenoemde Tony-Jim die ook de afgelopen 2 jaren het C-toernooi van Weesp op zijn naam had geschreven. Het werd erg spannende wedstrijd, waarin 2 keer een shuttle op miraculeuze wijze aan het net bleef haken, maar Wouter verloor uiteindelijk en Tony wist zijn plaatsing waar te maken. De uitslag was 15 – 5, 12 – 15 en 16 – 17.

In de Dames Enkel D speelde Mandy de Hoop (BC Weesp). Ze kwam tot de halve finale en verloor daar in een driesetter (2 – 11, 11 – 5 en 3 – 11). De damesdubbel met Jacqueline de Groot (BC Weesp) ging aanzienlijk beter en werd zelfs gewonnen! Ze speelden in een poule en kwamen als laatste uit tegen Ineke Pouw en Maryke Schröder van BC Weesp. Deze wedstrijd werd gewonnen met 15 – 12, 11 – 15 en 15 – 9.

Er wordt ieder jaar een wisselbeker uitgereikt door de thuisspelende vereniging BC Weesp. Vorig jaar ging de beker naar De Treffers, en dit jaar greep BV Gaasperdam net mis. De beker ging naar Almere, mede doordat er weinig Almeerders aanwezig waren, maar ze allemaal wel een prijs hadden. Als je met Gaasperdam dan met 13 spelers aanwezig bent, wordt het moeilijk om daar tegen op te concurreren.

Al met al was het een zéér geslaagd toernooi, met veel gezelligheid. Tot volgend jaar!

Wouter de Wildt

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.