Jeugd: Geen finales voor Hans van Os jr. bij NJK onder 15 jaar

In het weekeinde van 9 en 10 april 2005 werd in sporthal De Maaspoort te Den Bosch de Nederlandse Jeugd Kampioenschapen 2005 onder 15 en onder 19 jaar gehouden. BV Gaasperdam werd in de categorie onder 15 jaar vertegenwoordigd door Hans van Os jr.

In het gemengd dubbel waren Hans en partner Selena Piek (Van Zijderveld) in een ongunstig deel van het schema terecht gekomen, waardoor ze in de tweede ronde ondanks goed spel met 13 – 15, 15 – 10 en 12 – 15 verloren van de latere finalisten Ralph Hetharia en Monique Slaman (BV Almere).

In het heren dubbel bereikte Hans met partner Jacco Arends (BC Duinwijck) de halve finale. De eerste set werd, ondanks een flinke achterstand, met 17 – 14 gewonnen en de tweede set met 15 – 8 verloren. Ook in de derde set kwamen Hans en Jacco op een vrijwel kansloze achterstand (5 – 13) maar wisten dit om te zetten naar 14 – 13 voorsprong en matchpoint. In een nerveuze en tumultueuze eindfase grepen de jonge helden met 14 – 17 uiteindelijk toch naast de winst.

Ook in het heren enkel bereikte Hans de halve finale, waar hij het moest opnemen tegen de gedoodverfde winnaar Stephan Branderhorst (BV Almere). De eerste set verloor Hans kansloos met 6 – 15. In de tweede set kon Hans vrijuit spelen, liet zeer goed spel zien en kon Stephan tot 8 – 8 bijhouden. Na een 8 – 13 achterstand kwam Hans nog terug tot 12 – 13 maar verloor uiteindelijk met 12 – 15. Stephan Branderhorst verloor uiteindelijk overigens verrassend de finale van Ralph Hetharia.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.