Competitie: Tweede plaats voor Heren 2 bij Districts Masters

Op zaterdag 14 februari 2004 werden in Sporthal De Toekomstgroep te Almere de District Masters gespeeld. Hierin spelen de kampioenen uit de verschillende afdelingen binnen een klasse tegen elkaar, om te bepalen wie de uiteindelijke kampioen in de betreffende klasse is.

Kampioensteam Gaasperdam H2 met Nanne Groeneveld, Peter de Jong, Justin de Ruijg, Ben Steven en Bas Vis speelde om het kampioenschap in de 3de klasse Heren. Er werd door zowel de jeugd- als seniorenkampioenen gespeeld en van 15:00 tot 20:30 uur werd om het kampioenschap in de Heren 3de klasse gestreden. In totaal moesten 10 partijen worden gespeeld: 2 herenenkels en 3 dubbels tegen elk van de andere 2 teams in de poule.

Gespeeld werd in een poule bestaande uit:
– Gaasperdam H2
– Tijgertje H2
– Tybb H1

Tegen Tybb H1, een team met spelers met meer dan 20 jaar badmintonervaring, beet Peter de Jong (zie foto) de spits af. In een zware partij wist Peter in de derde set, na een 0 – 10 achterstand, toch nog de partij te winnen en haalde zo het eerste punt binnen. Ben Steven volgde tegen Tijgertje H2, een team bestaand uit spelers met 1 jaar competitie-ervaring. Desondanks verloor hij deze partij in twee sets.

Peter en Ben namen alle enkelpartijen voor hun rekening en behaalden beiden uit deze partijen ieder een punt. Bij de dubbels wisten verschillende combinaties nog 3 partijen in zwaar bevochten driesetters in winst om te zetten.

Tybb speelde een groot deel van het kampioenschap slechts met drie heren waardoor 2 partijen voor hen door tijdgebrek als verloren werden genoteerd.

De uitslagen:

Tybb H1 – Tijgertje H2: 2 – 3
Gaasperdam H2 – Tybb H1: 4 – 1
Tijgertje H2 – Gaasperdam H2: 4 – 1

Tijgertje H2 uit Amsterdam ging dus met de beker naar huis en Gaasperdam H2 eindigde op de 2de plaats.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.