Competitie: Gaasperdam C1 verliest in OTK opnieuw van Huizen C1

Zoals bij de vaste lezers bekend is, heeft Gaasperdam C1 er tot op dit moment niet veel van gebakken en zijn ze de vaste bezoeker van de laatste plaats in de OTK.

Echter vol goede moed, maar zonder de vaste kracht Jan Bresser (hij wilde een keer vergaderen en niet verliezen) ging een deel van de C1 op 8 april 2004 om 19:10 uur op pad naar Huizen, in de hoop dat Guda Kay en Wiard Kuné inderdaad rechtstreeks zouden gaan.

Om te beginnen met een flinke file op de A1 door allerlei Paashazen, die al op weg waren naar hun eierverstopplekken. Weet je wat: we gaan alternatief! Dus bij afslag Naarden-Vesting van de A1 af en via de kazematten van de Vesting Naarden en het oude stadje Naarden richting Huizen, na wat linksaf en rechtsaf weggetjes via een tunneltje onder de A1 door richting Valkeveen. Vervolgens rechtdoor Huizen in met af en toe wat "bij"-remmen voor de vele flitspalen langs het "Gooise matras" komen we uiteindelijk ruim op tijd en zonder verdere files aan bij de sporthal. Staan we net geparkeerd komen ook Guda en Wiard aan, onder het motto "de route volgens de beschrijving klopte niet helemaal". Wij blij met de alternatieve route!

Gaasperdam C1Hierna begon het laatste optreden in de OTK met de partij van Wiard. Hij liet wederom het beste loopwerk zien en conditioneel zat het allemaal wel goed. Alleen was het Huizen dat er, door scherper te retourneren, met de punten vandoor ging: 15 – 7 en 15 – 8. Hierna heeft Sander Steggerda een poging gedaan om zijn partij te winnen, maar helaas voor hem (en ons) bleek de tegenstander toch sterker te zijn: 15 – 5 en 15 – 3. Dit ondanks allerlei afleidingsgesprekken van de Gaasperdamdames langs de zijlijn, waarbij Edward (van Huizen) toch duidelijk zijn "rode" oortjes te luister ging leggen.

Bij de eerste damespartij ging het helaas niet veel beter met Guda: 11 – 5 en 11 – 0. In de tweede partij ging Inge van Eijkelenburg er in de eerste set vol tegenaan maar moest zij uiteindelijk met 11 – 9 en 11 – 1 het onderspit delven.

Het gelegenheidsdubbel Fred Kempers en Sander heeft vervolgens een redelijke partij staan spelen waarbij de returns van Huizen wat nauwkeuriger werden geslagen en wat minder werden gemist dan van de Gaasperdam-kant het geval was: 15 – 6 en 15 – 9.

De damesdubbel Guda en Jenny Jacobs werd in de eerste set met 15 – 1 weggetikt en dat vonden ze maar niets. Met wat extra "drop"-energie wisten ze de tweede set lang bij te blijven en heeft er al die tijd een derde set ingezeten, maar werd helaas … met 15 – 13 verloren.

In de eerste mixpartij van Inge en Fred ging het lange de goede kant op en leek het er bij 13 – 10 in het voordeel van Gaasperdam op dat er toch nog een set gewonnen zou worden. Na een aantal "oppeppers" als: "Wat ben ik toch een tr*t", gevolgd door "klojo", "je zus", "shit" en "Eijkel", raadt u het al: de set ging met 15 – 13 verloren. Ook in de tweede set ging het in het begin gelijk op maar ging Huizen er met 15 – 8 met de overwinning vandoor. Rest nog de mix van Wiard en Jenny die, gebrand op in ieder geval een setwinst, er direct vol invlogen en tot verbazing van alles en iedereen de eerste setwinst 15 – 7 wist binnen te halen. Helaas was daarna de energie op en kon Huizen met 15 – 2 en 15 – 6 ook deze partij in hun voordeel beslissen.

Na afloop hebben we met de Huizenaren nog een tijdje gezellig zitten nababbelen onder het genot van een drankje met appelgebak, worst en kaas.

V.E.R. Slaggever

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.