Wedstrijdverslag US 3 – Gaasperdam 4 (3 – 5)

Op zaterdagavond 15 januari 2005 (de avond dat Gaasperdam 1 thuis tegen Heemskerk 1 speelde en Gaasperdam 6 en 7 officieel kampioen konden worden) moesten wij uit spelen tegen US 3. Een week eerder hadden wij afgesproken te fiets naar Sporthal ?? te gaan, waarbij we eerst bij Tommy Pattij zouden dineren. Wij wisten toen nog niet dat het zo koud zou worden…

Om 17:45 uur verzamelden wij (Ginette Germs, Cindy van der Horst, Rosina van Maanen en Hans van Os) ons bij Tommy voor een Italiaanse maaltijd (spaghetti). Dion Keulen had zich intussen met een flauw excuus afgemeld voor ons fietstochtje (watje!). Na de voortreffelijke maaltijd zonder alcohol maakten wij ons op voor een barre tocht door de suburbs van Amsterdam. Tommy en Ginette deden het kopwerk, Rosina, Cindy en Hans hielden de achterhoede in de gaten. Keurig om 5 voor 7 arriveerden wij bij de sporthal.

Dion was nog niet aanwezig en ook nog geen spoor van onze tegenstanders. Uiteindelijk na 15 minuten herkenden wij iemand waar wij in de thuiswedstrijd ook tegen hadden gespeeld. Toen Dion was geaariveerd bleek dat we voorlopig slechts 1 baan tot onze beschikking hadden. Dion ging als eerste heer van start en won zijn single gemakkelijk (15 – 10 en 15 – 12), maar niet echt overtuigend (1 – 0). Tommy Pattij moest het opnemen tegen een speler met de vreemdste opslag in de badmintonwereld. Hij liet zich hier echter slechts weinig afleiden en won met 15 – 6 en 15 – 4 eenvoudig (2 – 0).

Cindy van der Horst had het in haar single opnieuw niet gemakkelijk. In de eerste set wist zij een 2 – 9 achterstand nog om te buigen naar een 9 – 9 gelijkspel, maar gaf deze set toch nog weg. Na de coaching (meer aandacht aan het lopen en klaarstaan, minder aan het slaan) ging de tweede set, ondanks hevige weerstand van de tegenstandster, met 11 – 7 naar Cindy. In de derde set leek het helemaal mis te gaan, maar bij 3 – 9 achter vocht Cindy zich als een leeuwin terug en via 9 – 9 wist zij een aanatl matchpoints te weerstaan en toch met 13 -1 0 te winnen (3 – 0). Rosina mocht als tweede dame het opnemen tegen een invalster. En wat voor een! Aanvankelijk speelde Rosina onbevangen en gewoon heel goed en scherp en bij een 9 – 2 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht. Haar ervaren tegenstandster ging zich echter steeds beter instellen op het spel van Rosina en gaf vervolgens helemaal niets meer weg. Rosina verloor de set met 9 – 11 en kwam er de tweede set met 0 – 11 helemaal niet meer aan te pas (1 – 3). En dan is singelen ineens een stuk minder leuk…

In het heren dubel waren Hans en Tom gebrand revanche te nemen voor de onnodige nerderlaag in de thuiswedstrijd. De eerste set liep echter nog niet soepel en werd met 13 – 15 verloren. Ook in de tweede set leek het helemaal mis te gaan. Gelukkig hervonden onze heren zich op tijd en werd de tweede set met 15 – 10 gewonnen. De derde set ging aanvankelijk gelijk op, maar nadat onze heren met 8 – 6 van kant wisselden was de machine op stoom gekomen en werd geen punt meer weggegeven (5 – 1).
Wordt vervolgd…

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.