Competitie: Gaasperdam 1 weer alleen aan de leiding

Zaterdag speelden we onze laatste thuiswedstrijd (op zaterdagavond) tegen BC Heemskerk. Onze tegenstanders stonden derde en hadden nog een klein kansje om kampioen te worden. De voorbereiding was perfect ware het niet dat onze china-power-girl Anna Lam de dag voor de wedstrijd geveld werd door een griepje. Maar omdat we tegen Heemskerk liever dood op de baan gaan dan van de zijkant toekijken, was Anna toch komen opdraven voor een mix en dubbel. Lafina Hulshof van team 2 heeft de single van Anna gespeeld.

Lafina Hulshof: helaas geen stuntje...De wedstrijd begon goed, de heren waren op dreef. Ik speelde zelf een driesetter maar won toch eenvoudig in de derde set. Björn Coltof had zelfs aan twee sets voldoende. Toen was het de beurt aan Lafina. Ze bood tot aan de derde set goed tegenstand, maar kon helaas toch niet voor een stuntje zorgen. Suzanne Mulkens speelde tegen Daniëlle Oei, zeker geen tegenstandster die onderschat mag worden. Dat bleek ook wel, want Suzanne won weliswaar de eerste set maar had daarbij al haar energie in de strijd gegooid. Volledig uitgeput verloor ze in drie sets. Tussenstand: 2 – 2.

Anna Lam: zitten, rochelen, opstaan en weer doorgaan...Zoals vele keren eerder zouden de dubbels de beslissing brengen. De heren dubbel van Bas van Os en mij was zoals verwacht geen moeilijke partij. De dames dubbel was een ander verhaal. Normaal zo vast als een huis, maar nu konden zieke Annie en dode Suusje geen potjes breken. Ze verloren vrij kansloos in twee sets. Tussenstand: 3 – 3.

De mixen speelden we tegelijkertijd. Bas en Suzanne kwamen niet echt in moeilijkheden en wonnen in twee sets. Björn en Anna hadden het ietsje moeilijker, maar ze vochten voor elk punt. Anna ging er regelmatig bij zitten, rochelen, opstaan en weer doorgaan maar na in de tweede set enkele matchpoints weggewerkt te hebben, werd toch nog in 3 sets gewonnen!

Toch nog een 5 – 3 overwinning, mede dankzij de vechtlust van onze dames.

Onze laatste concurrent, BV Lisse, verspeelde afgelopen weekend een puntje tegen Van Zijderveld wegens ziekte van hun eerste heer. Met nog twee wedstrijden te spelen staan we nu 1 punt voor op Lisse.
Korneel Duyvesteyn

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.