Competitie: Gaasperdam 2 verliest van koploper Huizen

Vandaag 16 januari 2005 was het de dag van de strijd tussen de nummer 1 (Huizen) en de nummer 2 (Gaasperdam 2) in de poule. Aangezien Huizen dit jaar tot zover duidelijk de sterkste in de poule was, stond ons een zware wedstrijd te wachten. Toch hoopten we op een gelijkspel, aangezien we in de vorige onderlinge strijd veel 3-setters hadden. Onder aanmoediging van Maddie (Gaasperdam 3), Rosina (Gaasperdam 4) en de vriendin van Jeroen gingen we van start in de sporthal te Huizen.

Jeroen van Rooij en Ferry Voortman speelden hun single tegelijk. Jeroen speelde tegen een invaller uit team 2 en won vrij makkelijk. Hoera, punt 1 was binnen. Ferry moest het opnemen tegen dezelfde heer als de vorige keer. Het werd een leuke partij, alleen moest Ferry deze keer na goed spel van beide kanten z’n meerdere erkennen in z’n tegenstander.

Marcel Panse en Lafina Hulshof: de laatste hoop...Nu was het de beurt aan de dames. Eerst ging Miranda Voorn van start. Ze vocht voor wat ze waard was met vooral in de 2de set kansen op setwinst, maar haar tegenstandster was helaas de betere. Lafina Hulshof ging daarna vol goede moed de baan op. Voor haar waren de beste kansen in de 1ste set, maar ze gaf die set net uit handen. Vervolgens had ze in de 2de set het nakijken.

We begonnen ons nu toch wel achter de oren te krabben: 3 – 1 achter tegen Huizen is wel erg moeilijk in te halen. Opgeven, daar wilden we niet van weten maar dan moesten we wel de dubbels winnen. Jeroen en Marcel Panse deden hun best. Vechten, vechten, want winnen wilden ze erg graag. Toch mocht het niet waar zijn. Nu moesten de dames zeker winnen, anders konden we ook dat gelijkspel wel vergeten. Miranda en Lafina (vooral de laatste) waren helaas experts in uitslaan, misslaan en in het net slaan. In de 2de set kwamen ze nog een beetje terug in de wedstrijd, maar het mocht niet baten.

Met een stand van 5 – 1 begonnen we aan de mixen, met in ons achterhoofd het feit dat Huizen vandaag de kampioen van onze poule was geworden. Maar verliezen met 7 – 1 was ons toch de eer te na. Als eerste gingen Ferry en Miranda aan de slag. Ze hadden een sterk koppel tegenover zich en hebben goed gespeeld en wisten een set naar zich toe te trekken. Maar ook deze partij werd verloren. Nu was het de beurt aan Marcel en Lafina. De laatste hoop op een 2de punt voor Gaasperdam in deze strijd. Het werd een lange, zware wedstrijd met hardhitters aan de andere kant van het net. Na 3 lange sets werd deze wedstrijd eindelijk een keer beslist in het voordeel van Gaasperdam.

Getreurd hebben we niet. Dit was een wedstrijd die we mochten verliezen. Weliswaar hadden we liever een gelijkspel gehad om onze 2de positie in de poule te verstevigen, maar ja… helaas. Na de wedstrijd ging we met ons team en de 3 supporters heerlijk eten bij de Argentijn in Hilversum waar de spareribs heerlijk smaakten onder gezellig gekwek.

Alle supporters… Thanks voor alle aanmoedigingen!
Lafina Hulshof

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.