Competitie: Gelijkspel in Hoorn voor Gaasperdam 1

Afgelopen zaterdag zijn we met z’n allen afgereisd naar Hoorn. We vertrokken natuurlijk veel te vroeg, dus was er nog tijd om even wat bij de plaatselijke Mc Donald’s te eten. Toen we Korneel voor de grap daar hadden achtergelaten, kwamen we hem een kwartier later tegen in de bosjes bij een nabij gelegen rotonde. Na de hamburgers weer te hebben uitgekotst door de vele rondjes die we op de rotonde aflegden om Korneel te omsingelen, zijn we dan eindelijk naar de sporthal gereden (uiteraard met een omweg door de woonwijken heen met 60 km/h). Altijd leuk die uitwedstrijden…

Björn Coltof: sterspeler...Korneel Duyvesteyn voelde zich topfit die dag, zei hij, en het maakte hem niet uit tegen wie hij singelde. Wij als team weten dan genoeg: Als Korneel zegt dat hij fit is, slaat hij geen deuk in een pakje boter… Toen de stand binnen 5 minuten op 13-1 voor Hoorn stond, riep hij ook verbaasd naar de kant: "Ik ben toch niet zo fit als dat ik dacht". Hij heeft de tweede set wel teruggevochten, maar in de verlenging moest hij het toch afleggen tegen de jeugdige Dave Veerman. Björn Coltof speelde echter de sterren van de hemel, door van een invaller (sterke invaller) redelijk soepel te winnen.

Anna Lam mocht het opnemen tegen een invaldame uit een paar teams lager. Deze stond toevallig achter de bar en mocht een singeltje meespelen. Anna won vrij simpel. Suzanne Mulkens had een zwaardere tegenstander te pakken. Nadat zij deze week geveld was door ziekte, was een single nu eigenlijk wel veel gevraagd. Met goede moed trad ze de baan op en won de eerste set met 11 – 6. De tweede set ging een stuk moeilijker, maar na een 9 – 6 achterstand wist ook zij de single om te zetten in winst. Alle energie was toen echter wel op.

Bas van Os en Korneel kregen het zwaar: ten eerste omdat ook Bas nog moest bijkomen van een klein griepje en ten tweede omdat Korneel ‘fit’ was (en Bas dus 3 tegenstanders had). Er had veel meer ingezeten onder normale omstandigheden, maar deze avond zat werkelijk niks mee. De stand was dus 3 – 2 voor ons.

De dames dubbel van Anna en Suzanne werd gestreden met wat er op dat moment aanwezig was. Anna moest Suus eigenlijk compenseren maar omdat zij zelf ook nog niet helemaal fit was, lukte dat niet altijd even goed. De eerste set hadden ze vrij dik verloren maar na een aantal goede tips van coach Bas wisten ze de tweede zet in winst om te zetten. Een derde set zou uitsluitsel geven. Helaas: na een paar matchpoints over en weer, trok Hoorn aan het langste eind. Er werd verloren met 17 – 16. Erg jammer…

Björn en Anna begonnen hun mix lekker: de eerste set werd vrij dik gewonnen. Maar in de tweede set was hun coach toch de betere. Björn en Anna hadden de tweede set verloren en na een krampaanval van Anna (ja, ook dat nog) in de derde set, werd deze vrij gemakkelijk verloren. Stand 4 – 3 voor Hoorn.

Bas en Suus wisten dat het nu alles of niets was. De eerste set ging met niet zulke ruime cijfers naar Hoorn toe. Het ‘zieke’ koppel gaf niet op en wist, na wat gezeur van de heer van Hoorn, de tweede set binnen te slepen. De derde set werd vrij gemakkelijk gewonnen: in één servicebeurt werden 8 punten gescoord. Einduitslag 4 – 4.

Hoorn kon dit puntje goed gebruiken, maar na de eerste keer 8 – 0 van Hoorn gewonnen te hebben, had er toch wel meer in gezeten. Lisse heeft ook gelijk gespeeld dit weekend, dus we staan nog 1 puntje los van de nummer 2. Volgende week moet gelijkgespeeld worden om het kampioenschap in eigen hand te houden. Gaasperdam 1 speelt dan thuis tegen Van Zijderveld op zondagochtend 9:00 uur in onze eigen hal. Toeschouwers zijn altijd welkom.
Suzanne Mulkens

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.