Wedstrijdverslag Onze Gezellen 1 – Gaasperdam 7 (4 – 4)

Gelijk spel!

Op vrijdag 10 december jl. werd Gaasperdam 7 vertegenwoordigd door Ben Steven, Glen Ramcharan, Marina van Os en Remke Albers (Arno Bouwens, de jonge vader bleef bij het gezin) om 19:00 uur verwacht bij Onze Gezellen in Haarlem.

Ons team staat al vanaf het begin van de competitie op de bovenste plaats, dus niet geheel voorbereid op enige tegenstand begonnen we aan deze wedstrijd. Dat Onze Gezellen op de 2e plaats staan had op ons geen indruk gemaakt, aangezien we de thuiswedstrijd met invaller Fred makkelijk hadden gewonnen (7 – 1).

Remke Albers: gemengde gevoelens...Tot nu toe had Ben overtuigend zijn singles gewonnen. Weinig tegenstand of gewoon uiterst beheersd, controleerde Ben elk potje dat hij speelde. Maar Ben moest er dit keer aan geloven. Zijn opponent had ook nog geen enkelwedstrijd verloren en was het ditmaal ook niet van plan. Na een spannende strijd was Ben verslagen, maar toch tevreden, deze competitie eindelijk eens tegenstand was zijn commentaar (1 – 0). Op de andere baan, deed Glen wat van hem verwacht werd. Met goed spel won hij in 2 sets (1 – 1), waarvan opgemerkt kan worden dat de 1e set meestal sneller verloopt dan de 2e (omdat het anders zo sneu is voor de tegenstander, tja…).

Marina was balvast en al snel klaar met haar game (1 – 2). Remke echter stond tegenover een ex–Duinwijck speelster die met gemak alle shuttles de baan uitsloeg. De 1e set ging dan ook naar Remke toe. De 2e set werd de shuttle meerdere malen langzamer gemaakt en dat was in het voordeel van de dame van Onze Gezellen. Na de 3e set kon Remke alleen nog maar toegeven: deze dame was beter (2 – 2)!

Het herendubbel bracht een spannende wedstrijd met snel spel. Ben en Glen met veel machtsvertoon ramde de shuttles over en in het net en in en uit het veld. De Gezellen heren hielden het hoofd er wat meer bij en door een wat betere tactiek wonnen zij in een 2 setter (3 – 2).
Dus de dames zouden het wel even laten zien, en de stand weer gelijk maken. Maar helaas, deze wedstrijd was niet om aan te zien (Remke nog leeggespeeld van de single bakte er niets van en Marina verrekte een spiertje in haar nek en had daar toch last van) zodat de Gezellen Dames 4 – 2 maakten.

Het was inmiddels 22:45 uur, de hoogste tijd dus voor de mixen die tegelijk werden gespeeld. Glen en Marina deden er niet echt lang over om de 1e mix te winnen wat de kans op een gelijk spel verhoogde (4 – 3). Ben en Remke begonnen de mix met gemixte gevoelens (niet meer met elkaar gespeeld sinds de laatste clubkampioenschappen waar zij geen enkele partij hadden gewonnen…). Het werd een spannende strijd, waarin hard werd gewerkt en zelfs bruut geschreeuwd. Pas in de 3e set was de juiste tactiek gevonden en haalde Ben en Rem het 4e punt binnen (4 – 4).
Remke Albers

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.