Competitie: Gaasperdam 1 zet Weesp eenvoudig aan de kant

Afgelopen weekend speelden Gaasperdam 1 thuis tegen Weesp 1, een tegenstander die voor ons altijd lastig is. In de uitwedstrijd werd nipt met 5 – 3 gewonnen, maar omdat we dit keer het thuisvoordeel hadden moest alles wel goed kunnen komen.

Björn ColtofBij binnenkomst van onze tegenstanders bleek echter dat we dit keer niet veel tegenstand konden verwachten. Topspeler Wienman Philips van Weesp kon wegens een blessure niet meespelen en de eerste dame voelde zich niet helemaal goed. De dame die zou invallen was diezelfde middag knock-out geslagen door onze eigen speelster Ginette Germs, dus moest ze wel meespelen! Invaller voor Wienman was Wouter de Wildt, een goede bekende van ons aangezien hij dinsdagavond met ons meetraint.

De heren enkels werden, dankzij goede coaching van Rinske, gemakkelijk gewonnen. De dames enkels bleken iets zwaarder. Suzanne won toch vrij eenvoudig van de eerste dame van Weesp. Anna had het beduidend moeilijker en verloor net aan in de derde set met 11 – 9, waarna ze instortte en tien minuten levenloos naast de baan lag. Na 10 minuten moest ze echter weer gaan spelen, want Bas en ondergetekende hadden geen kind aan de dubbel van Weesp. De dames dubbel was weer iets spannender, maar werd ondanks vermoeide Anna toch gewonnen in twee sets. De mixen bleken een gemakkelijke prooi voor ons wat de eindstand van deze tegen ietwat teleurstellende wedstrijd op 7 – 1 bracht.

Onze grootste concurrent, BV Lisse, won dit weekend ook, dus het verschil blijft 2 punten. Onze volgende wedstrijd (Duinwijck uit) is er één waar wij allemaal om verschillende redenen al naar uitkijken…

Dus: wordt vervolgd!
Korneel Duyvesteyn

Na een comfortabele 1 – 7 overwinning op Almere vorige week moesten we het deze week opnemen tegen Weesp. De vorige wedstrijd was geeindigd in een nipte 5 – 3 overwinning, wat voor een groot deel te danken was aan een marathon partij van Korneel tegen Wienman. Het beloofde dan ook een spannende wedstrijd te worden, maar reeds in de week voor de wedstrijd werd door Sushi gemeld dat Wienman vanwege een blessure niet kon spelen en de wedstrijd ‘waarschijnlijk’ iets minder spannend zou worden.

Korneel begon de eerste wedstrijd voortvarend tegen Wouter de Wildt (jawel, dezelfde die hier ook op dinsdag rondloopt), helaas voor Wouter was Korneel nog een paar maatjes te groot. Ik mocht daarna aantreden tegen Jan van der Manden. Na een wat ‘shaky’ begin van de partij vanwege een slechte concentratie, begon het in de tweede set goed te lopen en was ook ik snel klaar met mijn partij.

Bas van OsNa mijn wedstrijd komt altijd de brute slachter op de baan: Suzanne Mulkens. Met veel harde smashes, veel te laag gepakt netdrops en onnodige backhands weet ze haast altijd haar tegenstanders op de knieen te krijgen. Al was ze zaterdag dan niet zo bruut, in twee sets was ook deze pot binnen. Na Suus mocht Annie de arena betreden voor uiteindelijk de spannendste wedstrijd van de avond. De eerste set werd door Annie gewonnen, helaas kwam haar tegenstander daarna beter in haar spel en werden de rallies langer en de vermoeidheid bij Annie groter, uiteindelijk moest Annie zich met 11 – 9 in de derde set gewonnen geven.

Over de vier resterende partijen valt eigenlijk weinig bijzonders te melden (oh ja, de vijfde hoofdrolspeler Bas van Os sr. kwam ook nog op de baan), alle vier werden redelijk gemakkelijk gewonnen.

De stemming zat er na deze overwinning goed in, dus na het douchen snel de bar in voor een drankje en een hapje. Helaas de bediening hadden duidelijk geen warming up gedaan, het schoot dan ook niet echt op. Na lang wachten, verscheen het bier uiteindelijk toch nog aan de horizon, al liet de patat nog ietsje langer op zich wachten. Gelukkig hebben we dan altijd Suus nog, die geen assertiviteitstraining nodig heeft en uitstekend de weg weet in de vriezer…

Nog vier te gaan…
Björn Coltof

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.