Wedstrijdverslag Almere 15 – Gaasperdam 9

Beste supporters van het 9de,

Zoals jullie in het eerste verslag hebben kunnen lezen, heeft het negende afgelopen week de traditie van vorig seizoen voortgezet. In de wedstrijd tegen Almere 15 heeft het er echter een hele tijd ingezeten dat met die traditie zou worden gebroken. Wat was namelijk het geval:

Wiard begon de singles met een klinkende 15 – 7 en 15 – 11 overwinning in een partij waar de vonken van af vlogen. Fred en Inge lieten het helaas afweten in hun partij, waarna Guda de partijen weer in evenwicht bracht in een spannende driesetter. De eerste set was nog voor de dame uit Almere (11 – 9) maar daardoor was Guda op stoom gekomen en liet zij met 11 – 4 en 11 – 4 Almere datgene overkomen wat ons regelmatig gebeurt: ze liet haar tegenstandster namelijk alle hoeken van het veld laten zien. Een goede voortzetting van Guda wat betreft de singles met nu 2 overwinningen uit 2 partijen. Dat telt tenminste aan voor de etentjespunten!!!

De gelegenheidsherendubbel Wiard en Fred liet na een 11 – 7 voorsprong de eerste set uit hun handen glippen en kregen hierin met 15 – 11 klop. De tweede set bereikte wederom een 11 – 7 stand, het lukte allemaal wat beter en ze wisten uiteindelijk de set met 15 – 10 te winnen. De allesbeslissende derde set ging lange tijd gelijk op, maar Wiard en Fred vonden het sneu voor de spelers van Almere dat zij zouden verliezen en schoten ze te hulp met een aantal net uit en net in het net returns, waardoor de derde set met 15 – 8 bij Almere terecht kwam. De damesdubbel Guda en Inge verging het niet veel beter en na spannend verlopen eerste set met veel wisselingen in de opslag werd het 15 – 13 voor Almere, de tweede set was een eitje voor Almere 15 – 2. De tussenstand was nu 4 – 2 voor Almere terwijl we zelf toch echt het idee hadden dat er meer in had gezeten, dus werd besloten om er in de resterende mix partijen flink tegenaan te gaan.

Wiard en Guda hadden in de eerste set geen schijn van kans en verloren die met 15 – 4, door in de tweede set het spel meer te spreiden over de breedte van het veld ging het een stuk beter en werd de set met 15 – 12 gewonnen. In een zeer spannende derde set werd het in de verlenging helaas een 17 – 15 nederlaag. Inge en Fred wilden niet voor Wiard en Guda onderdoen en wisten ondanks een aantal spannende rally’s geen enkele set te winnen, met 15 – 11 en 15 -6 kregen zij het nakijken.

Ondanks de 6 – 2 nederlaag was de algemene indruk dat het aan ons zelf te wijten was dat Almere er met de punten vandoor ging, de return zal in december plaatsvinden en dan zullen we Almere een poepie laten ruiken!!!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.