Recreanten: Verslag RC Gaasperdam – UVO Spirit

Na ons bezoek aan Ouderkerk stond ons deze keer een grotere uitdaging te wachten, namelijk de thuiswedstrijd tegen UVO Spirit uit Amsterdam Noord. Helaas al snel bleek deze uitdaging niet alleen op het sportieve vlak te liggen, daarover straks meer…

UVO Spirit is momenteel koploper in onze competitie en nog ongeslagen. Teamcaptain Ron Kikkert had de volgende mensen opgesteld: Sara Wieseman, Annie van Hezel, Eddy Holla en de twee Ronnies (Kikkert en Kramer).

De eerste partij werd gelijk een kraker: Ron Kramer moest het opnemen tegen de teamcaptain van de tegenstander, Marius. In de uitwedstrijd was hij een maatje te groot gebleken voor Eddy. Ron maakte er een spannende drie-setter van, maar moest toch het hoofd buigen voor deze lange man. Eddy, gebrand op revanche van de uitwedstrijd, nam het op tegen de tweede man en vond de zwakke plekken van zijn tegenstander. Na twee sets was het gebeurd en was de stand 1 – 1.

Sara moest het opnemen tegen een schreeuwende tegenstander. Regelmatig werd de zaal gevuld met geluiden die in een dierentuin niet zouden misstaan. Jammer genoeg verloor Sara in drie sets. Annie op haar beurt zette de stijgende lijn van haar prestaties voort, maar kon helaas niet voorkomen dat ook zij de partij in drie sets verloor. Na deze vier partijen was het al zo’n 22:00 uur en stonden we met 1 – 3 achter.

In de uitwedstrijd was al gebleken dat onze kansen in de dubbelspelen lagen, we hadden daar toen twee punten mee behaald. Op weg naar een gelijkspel was dus het doel…

De twee Ronnies lieten van hun tegenstanders weinig over: de tweede set werd met 15 – 6 overtuigend gewonnen. Ronnie Kramer smashte dat het een lieve lust was, Ron Kikkert bleek weer eens kampioen ‘geslepen’ shuttles. In de volgende partij keerde echter de stemming van het ‘gezellige’ recreanten samenzijn. Ene Wenda, ergerde zich aan het licht en aan allerlei andere dingen. Ook vond ze het nodig om beslissingen van de scheidsrechter in twijfel te trekken. Ook de aanhang begon zich te roeren, elk punt werd demonstratief bejubeld. Sara en Annie bleven echter koel en strafte het onsportieve gedrag op eigen wijze af: 15 – 3 in de derde set. Nu stond het dus ineens 3 – 3.

In de volgende partij stonden Sara en Eddy tegenover onze Angstgegner Marius en zijn medespeelster Marieke. Ook in deze partij waren er weer de nodige incidenten. Na de blijkbaar nodige discussies kon er toch nog gebadmintond worden. Op het sportieve vlak bleek dubbelspel dan toch een andere discipline dan enkelspel. De Angstgegners waren figuranten bij een demonstratie dubbelspel: geraffineerd gingen Sara en Eddy te werk. Eddy met zijn op de tegenstander aangepaste service, Sara met haar bekeken geplaatste shuttles: 4 – 3! De partij die daarop volgde was tegelijkertijd het hoogtepunt en dieptepunt van de avond. Ron Kramer en Annie hadden de zware taak om het publiek van de tegenstander stil te laten worden. Ook ditmaal werden staaltjes van onsportief gedrag vertoond en verwensingen uitgesproken die zelfs bij voetbalwedstrijden niet voorkomen. Mede door de opgefokte sfeer was het een gespannen strijd. De spanning was dan ook echt om te snijden bij 14 – 14 in de derde set. Na een 14 – 15 achterstand vonden Annie en Ron het genoeg en namen een eindsprint: 17 – 15. Eindstand 5 – 3!!!

Van vreugde om de overwinning was echter geen sprake: van de zes tegenstanders nam er één nog de moeite om ons te feliciteren. Daarna hebben we ze niet meer gezien; verliezen kan klaarblijkelijk moeilijk te aanvaarden zijn. We hebben de nare smaak geprobeerd weg te drinken, maar dat is nog niet gelukt. Hopelijk brengen de volgende wedstrijden het plezier weer terug…
Eddy Holla

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.