Sfeervolle afsluiting Week van de Sporthal!

De Week van de Sporthal 2005 is weer achter de rug. Een week lang is er door 12 verenigingen 5 avonden lang getracht om het ledental weer een beetje op te vijzelen. Er werden demonstraties gegeven, er kon aan lessen worden deel genomen of de informatiemarkt kon worden bezocht. Voor de ene vereniging met wat meer en de andere wat minder resultaat. De opkomst van de bezoekers liet hier en daar wat te wensen over en of dat nu aan 3 avonden voetbal op de TV, de koopavond of het slechte weer heeft gelegen, wie zal het zeggen? Het heeft in ieder geval niet aan de inzet van de vele vrijwilligers gelegen!

Week van de Sporthal: potentiële leden...Alvorens bezoekers te kunnen ontvangen, komt er nog al wat kijken bij een Week voor de Sporthal. Vergaderen, ontwerp voor de poster maken en laten drukken, persbericht schrijven, feestcommissie in het leven roepen. Een aantal weken van te voren over geheel Amsterdam Zuidoost en Abcoude posters plakken in alle openbare ruimtes, scholen, winkelcentra en dergelijke. Ook oproepen plaatsen in de weekbladen en buurtkranten hoort daarbij. Daarnaast vergt de opvang van de bezoekers tijdens de week zelf, nog al wat vrijwilligers en die waren er van de zijde van BV Gaasperdam gelukkig voldoende. Vele handen… maken het nog veel gezelliger.

Vijf avonden lang in de hal en de dojo potentiële leden laten kennis maken met je sport en proberen deze leden binnen te halen! Dat vraagt hier en daar enige organisatie. De competitie staat bij sommige verenigingen voor de deur of is zelfs al begonnen. Voor BV Gaasperdam was het doorgaan van de training daarom des te noodzakelijker maar het verliep allemaal gladjes. Uitschieter van de week was de demonstratie op de recreanten woensdag van Cindy van der Horst, Anna Lam, Marcel Panse en jeugdtrainer Ralph Starren. Zij schotelden de kijkers een aardig potje badminton voor.

Week van de Sporthal: druppelende bezoekers...Bij de informatiemarkt in de kantine was het de gehele week vooral heel gezellig en soms een dolle boel. De ‘dojo huurders’ (Taekwondo, Aerobic, Fighting Fit en Conditietraining) op een rijtje aan de ene kant en de ‘hal huurders’ (Tafeltennis, verstekeling Judo, Volleybal, Badminton en Bowls) aan de andere kant. De Darters en de twee Klaverjasclubs zaten op hun vaste avond zoals gewoonlijk in de dart-ruimte. Elke avond druppelden de bezoekers tot een uur of negen binnen, later op de avond was het slechts een enkeling die de markt nog kwam bezoeken. Maar uiteindelijk heeft BV Gaasperdam toch best goed ‘gescoord’ en is de vereniging een aardig aantal leden rijker geworden.

Na een voor sommigen toch ietwat vermoeiende week werd de Week van de Sporthal afgesloten met een super gezellig feest voor alle bestaande en nieuwe leden. Geschat wordt dat er zo’n 140 man, leden, niet-leden en heel veel potentiële leden naar het feest zijn gekomen met als lokkertjes het live-optreden van Gerrie Suring en vooral de kreet dat alle drankjes maar 1 euro zouden kosten.

Week van de Sporthal: het barpersoneel heeft het nog...Na een flink aantal uurtjes ontspanning in de vorm van de inwendige mens verwennen, het rekken en strekken van de spieren maar dan op een heel andere manier dan van afgelopen week, was het helaas uit met de pret. Het barpersoneel had ‘het’ gehad! Begrijpelijk met zo’n opkomst. Annie, Caecilia, Habib en de glazenspoelster stonden er wel de hele avond!

De evaluatie van dit evenement moet nog plaats vinden maar het gezegde "sport verbroedert" is wel weer bewezen. We zouden misschien veel vaker dergelijke evenementen in de Sporthal Gaasperdam moeten organiseren!

Alle vrijwilligers hartelijk bedankt voor jullie inzet en Stichting Sporthal Gaasperdam bedankt voor de geleverde bijdragen van met name Hans Uiterwijk die de drijvende kracht achter deze Week van de Sporthal was!

Allemaal een heel gezellig en vooral sportief seizoen toegewenst!

Corrie van Kampen

De vrijwilligers van BV Gaasperdam op een rijtje:
Toos Bakker, Jan Bresser, Ginette Germs, Eddy Holla, Cindy van der Horst, Corrie van Kampen, Danny van Kampen, Ron Kikkert, Arthur Koks, Anna Lam, Chantal Mulkens, Hans van Os, Jenny Jacobs, Marcel Panse, Ralph Starren, Ferry Voortman, Linda de Vos, Truus de Vries en Wim van Wezel.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.