Competitie: Gaasperdam A1 verliest in OTK opnieuw van US A1

Op maandag 22 maart 2004 mocht Gaasperdam A1, eindelijk weer eens compleet, in de Open Team Kampioenschappen aantreden tegen US A1.

Fred van den Hof ging in de eerste heren single voortvarend van start en wist het aanvallende spel van zijn tegenstander volledig te pareren. Toen ook nog eens zijn traditionele dip in de tweede set uitbleef, was de overwinning met 15 – 6 en 15 – 9 een feit (1 – 0).

Omdat de tweede heer de sporthal niet direct wist te vinden, werd de wedstrijd voortgezet met de eerste dames single van Marina van Os. Helaas wist Marina totaal geen greep te krijgen op het spel van haar tegenstandster en verloor kansloos met 1 – 11 en 3 – 11 (1 – 1). Patricia van Oers die graag de tweede dames single wilde spelen, ging voortvarend van start en overspeelde haar tegenstandster volledig en won de eerste set met 11 – 3. Helaas had Patricia daarmee haar kruit verschoten en kwam haar ervaren tegenstandster terug en won de tweede en derde set met 4 – 11 en 3 – 11 (1 – 2).

Inmiddels was de tweede heer gearriveerd en kon Hans van Os (sr.) in de heren single bewijzen volledig hersteld te zijn van zijn blessure. In de uitwedstrijd werd Hans in 2 sets weggespeeld, nu ging het in de eerste set voorspoedig tot Hans zijn tegenstander weer tot 11 – 11 liet terugkomen. Gelukkig wist Hans op tijd zijn concentratie weer te hervinden en won hij de eerste set met 15 – 13. De tweede set was ouderwets slecht en werd met 8 – 15 verloren, de derde set werd een ware thriller die Hans uiteindelijk na ruim een uur spelen met 15 – 12 won (2 – 2).

Marina en FredIn de heren dubbel stonden Elco de Vries en Hans met name in de eerste set goed te spelen, maar verloren uiteindelijk met 15 – 12, 10 – 15 en 6 – 15 (2 – 3). Ook de dames dubbel van Cindy van der Horst en Patricia was alleen in de eerste set het aanzien waard, daarna ging het snel bergafwaarts en werd met 13 – 15 en 1 – 15 verloren (2 – 4).

In de mixen van zowel Fred en Marina als van Elco en Cindy bleek het krachtsverschil duidelijk in het nadeel van de koppels van BV Gaasperdam te liggen. Beide partijen werden met ruime cijfers verloren: 5 – 15, 1 – 15 en 7 – 15, 2 – 15 (2 – 6). Hier ligt een schone taak voor de trainers.

Zowel qua uitslag als qua spel een beter resultaat dan in de uitwedstrijd. Het lijkt erop dat de meeste spelers gewend beginnen te raken aan het niveau.

Jammer dat de OTK niet uit 74 wedstrijden bestaat, anders zouden we er zeker 1 gewonnen hebben…

Hans van Os sr.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.