Competitie: Gaasperdam C1 verliest in OTK opnieuw van Amsterdam C1

Donderdag 25 maart 2004 ging BV Gaasperdam C1 vol goede moed op pad naar Sporthal de Pijp om tegen BV Amsterdam C1 te spelen. Gezien het aanvangstijdstip van 19:00 uur gaf dit vooraf het nodige geregel en gedoe. Zo was Jan Bresser tot particulier chauffeur van Guda Kay en Wiard Kuné benoemd om er voor te zorgen op tijd vanuit Alkmaar op de plaats van bestemming te komen. Fred Kempers is eerst laagvliegend vanuit Nieuwegein richting Amsterdam gekomen om zich vervolgens even na half zeven als chauffeur van de rest van het team te melden. Na een rondje in de buurt van Sporthal de Pijp en enig spookrijden, wordt een parkeerplek veroverd en kunnen we aan de slag. Denken we. Blijkt dat het team van Amsterdam nog druk aan het zoeken is naar een herenspeler. Na enig heen en weer gebel is Amsterdam ook compleet en kan het spektakel beginnen.

Wiard KunéWiard (weer in goede doen) bijt de spits af en vond het noodzakelijk om in een eenzijdig gebeuren veel energie in de eerste set te stoppen. Ondanks pogingen van Jos om hier wat tegen te doen, werd het 15 – 1 voor Wiard. In de tweede set begon Wiard in slow-motion ten opzichte van de eerste set. Het gevolg was uiteindelijk een 15 – 13 setverlies. In de derde set was hij weer op stoom en werd het na het in stelling brengen van "uitschuif"-armen en -benen 15 – 5. En ziedaar: de eerste partij winst sinds weken is binnen. In de tweede partij mocht Sander een poging doen om de voorsprong uit te bouwen, hetgeen niet lukte: met 15 – 4 en 15 – 5 kwam Amsterdam weer op gelijke hoogte.

Bij de dames kreeg Jenny Jacobs een zware dobber aan haar tegenstandster, die goed op de returns van Jenny reageerde en elk foutje genadeloos afstrafte: 11 – 6. In de tweede set plaatste Jenny wat nauwkeuriger zodat het een meer gelijk opgaande wedstrijd te zien gaf, waarbij Jenny met 13 – 11 er een derde set uitsleepte. In deze derde set lukte het niet meer en kwam met 11 -3 de winst bij Amsterdam terecht. De tweede partij mocht Inge van Eijkelenburg wat aan de stand gaan doen. Voor de afwisseling had ze deze keer bedacht dat je veel kunt smashen als de tegenpartij je de gelegenheid biedt en na een 11 – 0 en 11 – 5 setwinst stond Gaasperdam weer op gelijke hoogte.

Hierna betrad het "ouwe(censuur)lenteam" het veld tegen de jonge broekies van Amsterdam. Deze hadden zich voorgenomen om Jan en Fred even in te maken, maar dat ging niet zomaar. De eerste set leverde een aantal goede rallies op maar de "diesel" kwam iets te laat op gang (15 – 12 verlies). In de tweede set bleef de diesel zonder haperingen doorgaan en lukte eigenlijk alles, waardoor er na een verlenging met 17 – 14 werd gewonnen. In de derde begon de boel toch iets te haperen en vond Jan dat hij:
1. het niet goed zag met de opmerking: "Jan, dat zie je verkeerd" (Hielp de brilwissel van de eerste set toch niet???).
2. het verkeerd deed onder het motto "Jan, dat doe je niet goed".
3. tekort aan nachtrust heeft gehad met als thema: "Jan, je staat te slapen".
Fred wilde niet achterblijven met:
1: Barst, waar is die shuttle nu.
2: Jeetje, dit was moeilijker dan scoren (shuttle boven het net op eigen helft droppen).
3: Tjonge, Airco zou hier jaloers van worden.
Kort en goed: tel deze 6 missers op bij de 11 behaalde punten, dan had er meer ingezeten.

Bij de damesdubbel verloren Guda en Jenny ondanks het geboden tegenspel met 15 – 11 en 15 – 8.

In de gelijktijdig begonnen mixpartijen deden Guda en Wiard een poging om de score weer om te buigen, maar het bleek dat Marco en Gerda hier niets voor voelden: 15 – 6 en 15 – 3. De mix van Inge en Jan ging de eerste set redelijk gelijk op, maar was Inge toch net iets te lief voor de shuttle en de tegenpartij: 15 – 10. Bij de wissel werd vanaf de kant gezegd dat het wel wat feller mocht. Dat resulteerde bij Jan in een groot aantal aanvallende drops, waarna Inge direct uit de returns kon scoren met een aantal punten uit een smash. Het fellere spelen leidde ook tot een bijna blauw oog en enig "rugletsel" voor de tegenstandster en een aantal returns waar eigenlijk niemand meer op had gerekend. Helaas ging Amsterdam er, ondanks de inzet en de wil om te winnen, toch met de overwinning vandoor (15 – 11) en over het geheel als eindstand met 6 – 2. Dit terwijl er toch echt een betere score in heeft gezeten.

Op de terugweg was de wagen van Fred na het overstappen van Guda en Wiard net niet overbeladen en kunnen we in het vervolg best met één auto op pad. Na hier en daar een bochie naar links of rechts, een drempeltje meer of minder om wat ruimte te creëren, een verkeersomleiding via Abcoude en een extra rondje van de zaak komen we even na twaalf weer bij de sporthal aan.

Op naar het volgende treffen thuis tegen Duinwijck, met enige tactische tips en aanwijzingen van onze train(st)er / coach moet het toch echt eens lukken een punt te pakken…

Fred Kempers

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.