Recreanten: BV Gaasperdam op universitair niveau

Zondag 26 maart was wederom het toernooi in het USC-complex van de universiteit. Dit toernooi wordt georganiseerd door onze jeugdtrainer Kenneth van Leeuwaarde. Op uitnodiging van hem was BV Gaasperdam met een zware delegatie aanwezig.

De Gaasperdammers die onze club vertegenwoordigden waren: Ferry Anholt, Arthur Koks, Fred Kemkers, Sander Steggerda, Rita Jaiwon, Ron Kikkert en tenslotte een jeugdig talent Ali Ahmed. Vorig jaar had Gaasperdam de wisselbeker gewonnen, die moest natuurlijk weer mee terug.

Het leuke bij dit toernooi is dat je niet weet met wie je speelt. Je trekt een kaartje en je gaat op zoek naar een speler met een zelfde kaartje en doet je wedstrijd. Dus je speelt met een persoon van een andere club samen. Dus als je bijvoorbeeld 14 punten maakt, krijgen beide clubs die 14 punten. Aan het eind van de dag komt er dan per club een totaal uit rollen. Daarnaast waren er ook nog individuele prijzen te halen in verschillende niveaus.

Het is voor mij niet te doen om alle partijen te verslaan, maar ik wil er toch wel een uitlichten. Dit was een pot waar de hele zaal stil van werd. Het vervelende is dat ondergetekende een van de spelers was. Maar die komt in het hele verhaal eigenlijk niet voor, want zijn medespeler was dus onze jeugdspeler Ali. Ali roste alles voor de voeten van de tegenstander op de grond. Als ik ondertussen een koppie thee was gaan drinken, zou niemand mij gemist hebben. Deze partij wonnen we met 35 – 5.

De andere Gaasperdammers scoorden ook hoge punten en mede daardoor zijn we er weer in geslaagd de wisselbeker te winnen. Hulde! Maar we hadden ook individueel succes. Rita werd eerste en Ferry werd ook eerste in hun categorie.

Het is een rete-leuk toernooi en daardoor ook mijn bewondering voor Kenneth van Leeuwaarde. Volgend jaar zeker weer, maar dan met nog meer Gaasperdammers.

Ron Kikkert

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.