Jeugd: Verslag eerste ronde Champions League

Op 11 februari 2007 was de eerste wedstrijd van de Champions League. Wij, van Gaasperdam, zijn er met 3 teams heen gegaan. Ik merkte dat de kinderen het heel leuk vonden om te gaan spelen, maar dat er ook wel wat zenuwen waren. Na, zoals gewoonlijk, het welkomstpraatje te hebben gehoord, gingen de kinderen onder leiding van 2 leden van BV Almere een warming-up doen. Na de warming-up, starten maar.

Gaasperdam 1, bestaande uit Gabriël, Tabish, Nicolien, Asmara en invaller Joep, speelde deze wedstrijd tegen een team van Almere. De eerste heren singel werd gespeeld door Gabriël. Gabriël was goed in vorm en won dan ook in 2 sets. De 2de heren singel werd gespeeld door Tabish, ook hij was in vorm en won. Toen mochten de dames singelen. Zowel Nicolien als Asmara waren wat zenuwachtig maar ook zij wonnen in 2 sets. Met 4 – 0 kwam dit team uit de singels. Toen de dubbel van Tabish en Joep, dit koppel was te sterk voor Almere en won ook. Tijdens de dames dubbel van Nicolien en Asmara waren er geen zenuwen meer te bekennen en zij wonnen. De beide mixen van Gabriël en Asmara en van Joep en Nicolien waren wat moeilijker te winnen dan de singels en de dubbels, maar werden beide gewonnen. Dit team heeft dus gewonnen met 8 – 0.

Gaasperdam 2, bestaande uit Bas, Alicia en invallers Niraj en Karin, speelde deze wedstrijd ook tegen een team van Almere. De heren enkels van Niraj en Bas waren erg spannend maar gingen helaas beide verloren. Karin mocht de 1ste dames enkel spelen. Karin zit nog geen maand op badminton en heeft heel goed gespeeld, maar helaas wel verloren. Alicia speelde de 2de dames singel, ze speelde erg goed en won in 2 sets. Dit team kwam 1 – 3 achter uit de singels. De heren gingen dubbelen en speelden heel goed, maar helaas waren de heren van Almere net iets beter. De dames speelden ook erg goed en dat is ook te zien aan de stand, want deze wonnen ze. De 2 mixen van Bas en Karin en van Niraj en Alicia waren ook erg leuk om te zien maar die zijn ook beide helaas verloren. Eindstand Gaasperdam 2: 2 – 6 verloren.

Gaasperdam 3, bestaande uit Kevin, Stijn, Hidde en Yannick, speelde ook deze wedstrijd tegen een team van Almere dat toevallig ook een heren team is. De 1ste singel werd gespeeld door Kevin, deze wedstrijd was erg spannend en was dan ook een 3 setter. Bij de stand 19 – 10 voor Kevin heeft de tegenstander opgegeven vanwege last van zijn schouder. Deze wedstrijd is dus gewonnen. Stijn mocht als 2de. Nadat Stijn 4 keer heeft gezegd dat hij niet kon serveren, kreeg hij als tip dat hij rustig moest gaan staan en dan moest gaan serveren en toen ging het ook niet meer fout. Hij won deze singel. Als 3de mocht Hidde singelen, hij speelde erg goed en heeft gewonnen. Als laatste mocht Yannick spelen en ook Yannick kon niet achterblijven en heeft gewonnen. Stand na de singels 4 – 0 in het voordeel van Gaasperdam. Dan dus nog 4 dubbels. Kevin en Stijn, Hidde en Yannick, Kevin en Yannick en de laatste was Hidde en Stijn. Tijdens alle 4 de partijen hadden ze geen medelijden met de tegenstander en wonnen alles dan ook in 2 sets. Eindstand Gaasperdam 3: 8 – 0 gewonnen.

En zoals altijd tijdens de Champions League zijn de kinderen tijdens de wedstrijden druk aan het tekenen en schrijven op een poster waar hun zelf verzonnen naam op komt en de leukste krijgt een prijs.

De volgende Champions League wedstrijd zou op 25 februari 2007 zijn geweest maar helaas gaat deze niet door vanwege de voorjaarsvakantie. De volgende wedstrijd is nu op 25 maart 2007.

Dieuwke de Vries
Begeleider Champions League

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.