Jeugd: Verslag laatste ronde Champions League

Vandaag , zondag 20 maart 2005, stond de laatste champions league wedstrijd voor de beginnende jeugd op het programma. Het was de eerste echte lentedag van dit jaar. Eigenlijk geen weer om in een hal te zitten maar toch werd er weer flink gestreden! Namens Gaasperdam kwamen drie teams in actie. Het Dreamteam (team 1) kwam niet in actie omdat er teveel inschrijvingen waren en sommige teams dus soms niet hoefden te spelen. Gelukkig kwamen er nog wel een paar van team 1 langs om hun clubgenoten aan te moedigen en om de prijsuitreiking bij te wonen. Verder waren een paar kinderen geblesseerd en ziek dus voor Patricia een hele taak om de drie andere teams compleet te krijgen! Maar dat alles is uiteindelijk goed gelukt…

Team 2 speelde tegen een team van BV Almere. De kids van Almere hebben vaak al wat meer ervaring en dat bleek ook deze keer zo te zijn. Reinier ‘Tacticus’ Maas had de juiste strategie gekozen maar het mocht niet baten. Al strijdend bleek de tegenstander iets te sterk. Tim ‘The General’ Spruijt zou het wel iets beter gaan doen. De lijnen waren uitgezet, tactiek uitgestippeld, maar dit bleek niet voldoende. De tegenstander sloeg iets te hard. Bij de dames viel Nadia Banouche in uit een lager team, maar zij kon tegen Almere ook al geen eer behalen net als haar teamgenootje voor vandaag Suraya Amanh.

Champions League: belangstellende ouders...Team 3 speelde tegen BC Weesp. De spanning liep hoog op tijdens de wedstrijd, maar dat kwam voor een groot gedeelte door de spanning tussen de aanhang van beide teams! Luc ‘de genadeloze’ van Zalen ging ouderwets tekeer op de baan. Zijn tegenstander weet nu wat lopen is! Helaas verloor Luc nog weleens van zijn eigen enthousiasme waardoor hij soms shuttles terug sloeg die in de tribune zouden belanden: 1 – 0 voor Weesp was het gevolg. Niels ‘de vechter’ Maas alias ‘Nieuws’ deed zeker niet onder voor Luc wat betreft fanatisme. Als een shuttle te ver kwam werd een snoekduik ingezet. De tegenstander liet zich helaas niet gek maken, dus team 3 bleef puntloos achter na de heren enkels. De dames deden het beter: Paivi Reckman liet geen spaan heel van haar tegenstandster. Fenna de Vries deed het iets minder in de tweede single. De herendubbel ging helaas ook al verloren. Gelukkig gaf Gaasperdam ondanks een 4 – 1 achterstand niet op! Fenna en Paiwi gaven het goede voorbeeld in de damesdubbel dat gevolgd werd door twee sterke mixen. Eindstand: 4 – 4.

Team 4 speelde ook maar dat heb ik niet volledig kunnen volgen. Team 4 bestond vandaag uit Saif Basnoe, Sunayna Amanh, Maaike Janz en Lee Wen Omar: 3 meisjes en 1 jongen, maar toch kon er gewoon gespeeld worden. De partijen gingen vrij gelijk op, maar team 4 moest in de meeste wedstrijden toch buigen voor de tegenstanders.

Aan het einde van de dag volgde een prijsuitreiking. Per klasse: A, B en C, is één team kampioen geworden, maar iedereen kreeg een zilveren medaille van BV Almere ter nagedachtenis aan het toernooi. Aangezien geen van de Gaasperdam teams kampioen is geworden, was dat voor ons een welkome verassing! Er was nog wel één team dat in de bloemetjes werd gezet, namelijk team 1 omdat ze het mooiste spandoek gemaakt hebben! Al met al een geslaagd toernooi waarvoor wij BV Almere hartelijk willen bedanken voor de organisatie!!!
Korneel Duyvesteyn
Trainer Champions League

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.