Jeugd: BV Gaasperdam viert Sinterklaas

Op dinsdag 30 november en 1 december 2004 is door het kader Jeugd in samenwerking met de Activiteiten Commissie van BV Gaasperdam een Sinterklaasactiviteit georganiseerd voor de jeugd.

Sinterklaasviering
Nog niet klaar voor de start...Voor de jongste jeugd (van 6 tot en met circa 10 jaar) werd op dinsdag 30 november Sinterklaas gevierd. Voor deze middag hadden zich 36 kinderen aangemeld. Vóór aanvang werden de 35 kinderen (1 kind was verhinderd) in 5 groepen verdeeld. De groepen konden om toerbeurten deelnemen aan verschillende activiteiten namelijk:
Het beruchte burchtspel...1. Schoentje knutselen in de kantine.
2. Burchtspel (variant op blikgooien): Kinderen moeten een grote toren met blikken beschermen en andere kinderen proberen de blikken om te gooien.
3. Ballontrappen: de kinderen hebben een ballon aan een touwtje om hun enkel en moeten die van een ander kind kapot proberen te trappen.
4. Badminton (jawel!) met ballonnen.
5. Stormbaan: een snelheidsspel waar de kinderen over en onder allerlei attributen door moeten.De jongens behaalden in de quiz een eervolle 2e plaats...

Het geheel werd na de tweede ronde onderbroken door een pepernoten-quiz. De kinderen werden op de tribunes in 2 groepen verdeeld (de jongens tegen de meisjes) en moesten vragen beantwoorden en op het schoolbord iets tekenen dat door de groep moest worden geraden. Bij ieder goed antwoord kreeg de groep een pepernoot. Aan het einde werd het aantal pepernoten geteld. Het bleek dat de meisjes net iets beter hadden gespeeld dan de jongens: 17 pepernoten tegen 16 pepernoten. De winnaars en ook de verliezers kregen spekjes. Daarnaast werd wat te drinken uitgedeeld. Vervolgens konden de kinderen weer deelnemen aan de verschillende activiteiten.

De kleurplaatwinnaars: een kleurrijk stel...Na opnieuw 2 ronden werden de kinderen verrast door Sinterklaas die met 2 Pieten de Sporthal binnenkwam. Sinterklaas werd verwelkomt met liedjes en nadat hij had plaatsgenomen sprak hij enkele wijze woorden. De 3 winnaars van de kleurplatenwedstrijd (Paivi Reckman, Merel Verheij en Max van de Water) werden naar voren gehaald en ontvingen een cadeautje.

Ook Maaike Janz, die ziek was maar de Sint en het feest zo graag wilde meemaken, kreeg een cadeautje. Verder werd nog het jongste competitieteam (Daan Helsloot, Merlijn Mascini en Eveline de Vos) in het zonnetje gezet en ontvingen de begeleiders (na eerst een liedje te hebben gezongen) allen een chocoladeletter.

Nadat afscheid was genomen van Sinterklaas, mochten de kinderen hun zelfgemaakte schoen mee naar huis nemen. Tot ieders verrassing had de Sint de schoentjes gevuld met een voor iedereen persoonlijk gedicht en cadeautjes, waaronder een chocolade Sint en Piet.

Sinterklaas en de Pieten werden geholpen door: Sander Bunk, Nienke Israël, Danny van Kampen, Rosina van Maanen, Stef Meijer, Frank Mulkens, Patricia van Oers, vader Amanh, vader Awadhpersad, Ferry Voortman, Dieuwke de Vries en Truus de Vries. Marja van Veen trad op als fotograaf.

Basketbal...Alle medewerkers namens Sint, Piet en de kinderen: van harte bedankt!

Olympische spelen
Voor de oudere jeugd (vanaf circa 10 jaar) werden op woensdag 1 december Olympische Spelen georganiseerd. Er hadden zich voor deze middag 33 kinderen aangemeld die konden deelnemen aan de volgende Olympische onderdelen:
1. Basketbal (2 teams, waarvan 1 team ter onderscheiding was uitgedost met oranje hoeden).
2. Estafette.
3. Volleybal (2 teams).
4. Worstelen.

Worstelen...Na drie ronden was het tijd voor een korte pauze waarin snoep en drinken werd uitgedeeld. Vervolgens werden de laatste onderdelen afgewerkt. Na afloop was de uitreiking van de prijzen van de Grote Clubactie. Uiteindelijk gingen alle kinderen naar huis met een letter en een cadeautje.

Het geheel werd geleid door Fred van den Hof met hulp van: Sophie Albersen, Danny van Kampen, Rosina van Maanen, Chantal Mulkens, Patricia van Oers, Ferry Voortman en Dieuwke de Vries. Marja van Veen was opnieuw de fotograaf.

Al met al een geslaagde middag en alle medewerkers: van harte bedankt!
Kader Jeugd en de Activiteiten Commissie

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.