Het Racket van… Michel

Ook dit seizoen kunnen de wedstrijdverslagen natuurlijk niet ontbreken. We gaan dit jaar zelfs twee rubrieken gedurende het seizoen proberen bij te houden: Het Racket van… en de Shuttle!

Voor het Racket selecteert de voorzitter elke week iemand en voor de Shuttle mag de schrijver elke week de volgende uitkiezen. Deze week was Michel aan de beurt voor het Racket en hij heeft een mooi sfeerverslag weten te schrijven. Geniet er van! Het is nu nog wachten op Mickey voor de Shuttle! Aankomende week is Chèmene van Dooijeweerd van de J2 aan de beurt voor het Racket! Overigens mogen er ook bij de tekst foto’s geleverd worden..

——-

Het Racket van… Michel!

Voor mij een nieuw fenomeen…”het racket van”, maar op verzoek even een kort verslag van onze 1e thuiswedstrijd in de 3e klasse district. En dan heb ik het over Team Gaasperdam 2 met Roy Amanh, Romy van Es, nieuwkomer Shinta Marte en ikzelf, Michel Steenbergen. In wezen een team met omhooggevallen recreanten, die af en toe met wat plastic shuttles stoeien en niet trainen. Vroeger hadden we nog wel fanatiek training binnen de recreantentak, maar daar kwam jammer genoeg – alweer een tijdje geleden – een einde aan. Dus uiteindelijk selfsupporting genoeg om de strijd aan te gaan. Voorgaande jaren in de 4e klasse, maar dat waren we eigenlijk wel een beetje ontgroeit. Dus nu voor het eerst 3e klasse en wel met veren shuttle. In die zin had ik beter een stukje kunnen schrijven over “de shuttle van” 
Maar goed; Wij hadden inmiddels al 2 uitwedstrijden gespeeld, waarvan er eentje helemaal naar voren was geschoven; de uitwedstrijd tegen ABC’14. Deze wedstrijd op zondagochtend (niet geheel onze voorkeur) ging met de nodige gewenningsverschijnselen aan de nieuwe veren shuttles toch – voor ons verrassend – met 7-1 winst in the pocket!
Datzelfde ABC’14 kwamen wij nu afgelopen maandag al tegen voor de return. Hoe snel kan dat gaan … en dan hebben we die maar gehad! Nou, dat ging nou niet helemaal vanzelf, zoals je misschien zou verwachten na de eerdere 7-1 winst. De heren Roy en Michel moesten het spits als gewoonlijk afbijten, maar ze beten te veel verkeerd. Hierdoor een nipt verlies van de Herendubbel. De dames Romy en Shinta hebben nog niet zoveel met elkaar gespeeld, maar de klasse droop ervan af, zodat de jonge talentjes van ABC geen schijn van kans hadden; 1-1. In hetzelfde stramien kreeg de wedstrijd zijn vervolg… de mannen bleven nipt verliezen en leverden beide – na hevig knokken – in 3 games toch hun singles in. De dames daarentegen wonnen met ogenschijnlijk gemak hun singles en maakte toch wel een statement. Roy, dat wordt toch even doorpakken dit jaar om niet een eeuwig commentaar aan te horen… Gelukkig hadden we allebei nog de mix-dubbel om nog even wat recht te zetten en dat deden we dan ook maar. Redelijk pittige potjes, maar uiteindelijk terecht gewonnen met 5-3. Met deze uitslag staan we bovenaan in de poule, hoewel deze nog enigszins vertekenend is door verschil in gespeelde wedstrijden. Het lijkt er wel op dat er 3 teams zijn, die het hier gaan uitmaken dit jaar. Ijmuiden en Slotermeer zullen onze grote concurrenten worden dit jaar. We hebben er zin in en zullen zien hoe het verder verloopt…
Niet onvermeld mag blijven dat we weer geweldige support hadden van onze partners, die er wéér bij waren dit keer. Romy’s Ed, Michel’s Ilsie, Shinta’s Kunta (in gedachte natuurlijk bij haar) en Roy’s Ingie (want die was er ook en hoort dus bij Roy! )
Michel
Teamcaptain Gaasperdam 2

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.