De Shuttle van… Mickey

Na Michel heeft ook Mickey zijn huiswerk netjes gedaan en daarmee gaat ook de eerste Shuttle van het seizoen 2016/2017 online. Heel veel leesplezier, geschreven door de SuperSub! Volgende week is het de beurt aan ………

D
E
M
I

Vorige week zaterdag was het alweer tijd voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Ondanks dat mijn eigen team nog een weekje pauze had werden mijn dubbelpartner Terry, Elden, die net 1 dag lid was, en ikzelf deze week ingezet bij team 1 vanwege ziekte en blessures van de vaste heren. Gelukkig waren de dames wel gewoon gezond en aanwezig waardoor er gelukkig wat punten gescoord konden worden.

Gestart werd er door Terry en mij met de herendubbel. Binnen een mum van tijd stonden we 8-1 achter en moesten we proberen de eer in deze set nog een beetje te redden, wat met 21-9 niet echt gelukt is. De tweede eindigden we boven de 10 maar was eigenlijk door zowel eigen fouten als goed spel van Amersfoort snel afgelopen. Gelukkig hadden we daarna de damesdubbel bestaande uit Cindy en Melissa die heel gemakkelijk en met goed spel de 1e set binnenhaalde. Het ging even mis in de 2e, maar de 3e set werd dan weer overtuigend binnengehaald. Tussenstand: 1-1.

Halverwege de herendubbel kwam een van de drie geblesseerde vaste heren, Jeroen van Rooij, alsnog de hal binnenlopen om toch nog te proberen te gaan spelen. Het leek hem niet verstandig om de 1e heren single te spelen waardoor die eer aan mij toe kwam. Met de nodige lage verwachtingen en beloften van een jaarvoorraad bier als ik zou winnen ging ik heel onbevangen deze wedstrijd in. Het begon allemaal goed met een aardige voorsprong maar door een paar kleine foutjes aan het einde van de set ging deze toch naar Amersfoort. Met Jeroen als goeie coach, die me wel 100x heeft ingeprent om toch rustig rond te blijven spelen, en Martijn Jonk die keihard op z’n vingers floot bij elk mooi punt wat ik maakte, lukte het me om de tweede set onverwacht binnen te halen. Met in de 3e game een voorsprong bij de wissel en 15-10 voor begon ik toch eens te denken dat ik wel eens zou kunnen winnen waarna het uiteindelijk toch net niet lukte om het punt binnen te halen. 19-21 en daarmee een 2-1 achterstand. Gelukkig was daar weer Cindy die in haar single sterk spel liet zien. De 1e set vloog eigenlijk voorbij. De 2e was moeizamer en ook een stuk spannender. Echter was Cindy haar tegenstandster dankzij een paar harde schreeuwen toch de baas met 21-19.

Jeroen en Rosa gingen tegelijk de baan op voor de 2e singles. Beide hadden een erg jonge tegenstander en waar Jeroen eigenlijk over zijn tegenstander heen walste en simpel in 2 sets won had Rosa had een stuk lastiger. In een thriller van een 1e set (25-27) wist de jonge dame van Amersfoort er met de winst aan de haal te gaan. Rosa wist haar spel te verbeteren en met keiharde smashes en strakke clears wist ze de 2e set wel te pakken. In de 3e set eigenlijk een zelfde beeld en hoewel het zeer spannend was kon Rosa deze set ook winnen met 21-18.

Na al dit single geweld was het met een 4-2 voorsprong tijd voor de mixen. Jeroen en Rosa vormden bij afwezigheid van Korneel de 1e mix. Dat ze erg aan elkaar moesten wennen was duidelijk te zien en deze mix ging dan ook overtuigend naar Amersfoort. Elden en Melissa speelden de 2e mix die een stuk spannender was. Er waren achteraf zelfs winstkansen. De 1e set ging immers maar nipt in de verlenging naar Amersfoort, waarna de 2e gewonnen werd. Ondanks goed spel was de 3e set vrij snel voorbij, deze eindigde in 21-12 voor Amersfoort.

Eindstand 4-4 en dat is met 2 afwezige heren en een die met een halve blessure op de baan stond, toch een goed resultaat te noemen. Volgende week mag mijn teamgenoot van vorig jaar, Demi, dit stukje schrijven. Succes!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.