De Shuttle van: Dieuwke

Jaja, het heeft even geduurd maar hier is een nieuwe ‘De Shuttle van…’. Bianca heeft vorige week Dieuwke genomineerd. Hieronder volgt Dieuwke’s stukje. Veel leesplezier toegewenst!

Speelweek 4 alweer. Martinus 1 speelde tegen Meershuttle 1. De eerste wedstrijd voor ons in de Bloemhof op zondagochtend. Op miraculeuze wijze was Sandra vandaag voor het eerst in haar badmintoncarrière op tijd aanwezig op zondagochtend. Anh-tuan en Popma (die de avond van te voren de alcoholische drankjes niet had laten staan) mochten beginnen met de herendubbel. Een spannende wedstrijd begon, met een kreet van Anh-tuan en een vuistje bij een mooi punt (ik wist niet dat er zoveel geluid uit Anh-Tuan kon komen). Na 2 sets met 21-18 21-18 haalde de heren het eerste punt, in de herendubbel en van de dag, binnen. De dames dubbel vervolgde. Sandra, die zich de dag daarvoor ernstig had uitgesloofd met een “les Mills” marathon (lees: 1 uur body pump, 1 uur RPM, 1 uur Grit en nog een uur spiertraining), en ik, met een lichte blessure, haalde vrij makkelijk het 2e punt van de dag binnen met 21-14 21-6. De singel van Jeroen was weer een vermoeiende wedstrijd om naar te kijken. Jeroen loopt zoveel over de baan, dat het al vermoeiend is om alleen al naar te kijken. De eerste set liep Jeroen achter de feiten aan en verloor de set dan ook met 12-21. De 2e set ging al beter. Jeroen wist de set binnen te halen met 21-18. De 3e set begon. Met veel kreten en schreeuwen mocht het toch niet baten, Jeroen verloor helaas de 3e set met 16-21. Ondertussen mocht ik voor het eerst in mijn leven de eerste damessingel in de 3e divisie spelen! Spannend! Aangezien ik dacht dat ik toch wel zou verliezen, ging ik lekker ontspannen de wedstrijd in. De eerste set was ik misschien iets te ontspannen en ik verloor de set met 12-21. Coach Sandra kwam naar mij toe en het enige wat ze aan mij vroeg was: “hoe gaat het?”. Het antwoord daarop was dat ik mij niet echt aan het focussen was en dat ik even een knopje om moest zetten om in de wedstrijd te komen. Zo gezegd, zo gedaan. De 2e set was voor mij 21-16. De 3e set had ik de smaak te pakken en besefte ik dat ik wel eens de dames enkel 1 in de 3e divisie kon gaan winnen. Wauw 100% in de DE1 in de 3e divisie, terwijl ik vorig jaar hoofdklasse speelde. Een mooie motivatie om aan de slag te gaan. Ik had een bepaalde tactiek (die volgens mij werkte) en coach Sandra beaamde dat. De 100% DE1 is een feit, ik pakte de 3e set met 21-14.

Op de helft van de wedstrijd en we staan al 3-1 voor! Dat voelde goed, dus Popma kon met een gerust hart zijn singel beginnen. Alex moest zijn draai nog even vinden tegen deze sterke tegenstander. Hij verloor de eerste set met 15-21. In de 2e set vond ik dat Alex erg goed aan het spelen was, hij wist de set naar zich toe te trekken met 21-14. De spannende 3e set begon. Helaas heb ik de 3e set niet goed gezien, want ik mocht de single van Sandra tellen. In de tijd dat Alex een heftig potje aan het spelen was, won Sandra met volle overtuiging, zonder al te veel moeite haar singel met 21-8 21-9. Ik kon de laatste paar punten van Alex nog kijken (waarvoor bedankt Sandra, ik heb zo een hekel aan tellen). Helaas stond de tegenstander van Popma al ver voor en kon hij het niet meer inhalen 3e set werd 16-21.

We gingen de mixen in met een 4-2 voorsprong. We wisten dat de mixen van de tegenstanders erg sterk waren en dat het moeilijk zou worden, maar we gingen vol goede moed beide mixen in. De mix van Sandra en Anh-tuan was een ware strijd der titanen. Met lange rallies en hele mooie gescoorde punten haalde ze het punt binnen! 18-21 21-15 21-14.

De andere mix was een minder groot succes……….

Conclusie: Alex kan de avond voor de wedstrijd wel een paar alcoholische drakjes drinken, Sandra mag zich best uitsloven de dag ervoor, Anh-tuan moet vaker van zich laten horen in de wedstrijd, Jeroen is gewoon Jeroen en ik kan best een kleine blessure hebben.

Eindstand 5-3 winst! We staan nu op een 3e plek in de poule en willen deze plek graag behouden. Ik verheug mij alweer op de volgende wedstrijd met mijn toffe teamies!

Omdat ik gister (op de donderdag training van 22-10) mijn favoriete opdracht mocht doen van Rosa (namelijk opdrukken……:S ) nomineer ik haar voor het volgende stukje!

De ‘fictieve shuttle’ is dus doorgeven aan Rosa!! Wij vragen Rosa haar stukje voor volgende week maandag te mailen naar info@bvgaasperdam.nl.