Vooruitblik week 13

Met twee teams die al kampioen zijn gaan de spelers van BV Gaasperdam en Martinus Amstelveen aankomend weekend in speelweek 13 op jacht naar nog meer prijzen. Waar dit zal zijn en hoe dit tot stand zou moeten komen, valt natuurlijk allemaal te lezen in deze vooruitblik.

Dit keer gaan wij niet beginnen met de senioren maar met de jeugd. GAASPERDAM J1 speelt zaterdagmiddag tegen de buren uit Weesp. De J1 staat op een stevige vierde plek en speelt tegen het team dat op de zesde plek staat. Gezien de positie op de ranglijst moet het dus mogelijk zijn om de vierde plek binnen te halen in de laatste wedstrijd van het seizoen voor dit team.

GAASPERDAM J2 staat ook op een verdienstelijke vierde plaats in de competitie. Zij zullen zondagochtend aantreden in Velsen tegen het plaatselijke team. Velsen J7 staat één plekje hoger. Helaas is de afstand tot de derde plek te groot voor onze J2 maar wellicht zijn zij in staat om voor een stunt te zorgen door hun leeftijdsgenoten te trakteren op een nederlaag. Hiermee zouden zij in ieder geval een goede stap zetten om de vierde plaats in handen te houden. Dat zou aan het eind van het seizoen een mooi resultaat zijn voor dit team.

De jonkies van GAASPERDAM C1 gaan ook dit weekend weer als leeuwen strijden. Dit keer zullen de spelers de strijd aangaan met de tegenstanders van Velsen C1. Onze C1 staat op dit moment op een wel hele mooie plek, namelijk de tweede plek. De eerste positie is zo goed als onbereikbaar. Dit zou betekenen dat dit team tien punten moet goed maken op de koploper in twee wedstrijden. Niets is onmogelijk maar of het heel realistisch is, dat gaan we zien. Aanstaande zondag om 10.00 uur in sporthal Zeewijk!

Gaan we verder met ons vlaggenschip: MARTINUS AMSTELVEEN 1. Het seizoen in de Tweede Divisie is voor velen niet gelopen zoals vooraf gedacht. Maar laat het een goede les zijn voor de spelers en eraan bijdragen dat het team volgend seizoen ervoor zal zorgen dat het zo snel mogelijk terug kan keren in de Tweede Divisie. Voordat dat allemaal gaat gebeuren, zal team 1 nog twee wedstrijden moeten spelen. Zoals een speler uit team 1 al formuleerde: ‘Het zou mooi zijn als wij nog één keer een overwinning kunnen pakken’. Dat lijkt mij een hele goede instelling voor de komende twee wedstrijden. De eerste mogelijkheid doet zich aan in de groene hal op zondagmiddag tegen Slotermeer BV 2. Zet hem op, jongens!

MARTINUS AMSTELVEEN 2 is nog steeds in een verbeten strijd verwikkeld om het kampioenschap en daarmee dus ook voor een plek in de Derde Divisie. En wat is het toch spannend! Vorig weekend liet team 2 geen spaan heel van de tegenstander en ook dit keer zal dat het doel zijn. De tegenstand moet komen uit Heerhugowaard, HHW ’69 is namelijk de tegenstander. Hopelijk kan het team de voorsprong van drie punten op de nummer 2, Duinwijck, consolideren. Dat zou een goed resultaat zijn met het oog op de laatste wedstrijd van het seizoen: de thuiswedstrijd tegen… u raadt het al.. Duinwijck! Eerst maar de focus op HHW ’69! Succes, dames en heren!

MARTINUS AMSTELVEEN 3 is dit weekend al kampioen geworden (zie bericht op de website). Daarmee staat er in de laatste twee wedstrijden van het seizoen alleen de eer op het spel. Zondagochtend speelt dit team tegen Overbos. Het seizoen in stijl afronden zou een kers op de taart zijn!

Als een diesel kwam dit team dit seizoen op gang. Wat ging het toch moeizaam maar wat zijn ze nu op stoom geraakt. We hebben het dan natuurlijk over GAASPERDAM 1. In de Hoofdklasse werd afgelopen week een zeer belangrijke stap gezet om lijfsbehoud te bewerkstelligen. Er werd met 8-0 gewonnen van de nummer laatst én de voorsprong ten opzichte van plek zeven werd vergroot. Met tien punten voorsprong en nog twee wedstrijden te gaan, kan het bijna niet meer misgaan. Maar het zou mooi zijn als dit team de stijgende lijn vast kan houden! De eerste mogelijkheid daartoe is op zondagmiddag tegen directe concurrent Duinwijck. Hopelijk kan de winst gepakt worden en daarmee dus ook de zesde plek die aan het eind recht geeft op een plaatsje in de Hoofdklasse. Heel veel succes!

Wil je echte spanning meemaken, dan moet je de stand zien in de poule van ons volgende team: MARTINUS AMSTELVEEN 4:

Poulestand van 2e Klasse – 2e Klasse, Afd 1
Punten Gespeeld Winst Gelijk Verlies Wedstrijden Games Punten
1 Upsilon 2 59 11 8 0 3 59 29 128 73 3853 3398
2 Martinus Aveen 4 58 11 8 0 3 58 30 120 69 3606 3226

Met nog één wedstrijd te spelen is de achterstand van dit team op de koploper slechts 1 punt. Het lot heeft bepaald dat team 4 de laatste wedstijd van dit seizoen al aankomend weekend moet spelen terwijl de koploper dat pas het weekend erop hoeft te doen. Maar team 4 zou team 4 niet zijn als het aanstaande zondag in Huizen ervoor gaat zorgen dat het maximale eruit geperst gaat worden. Zodoende houdt het team de druk op Upsilon 2. De tegenstanders is team 5 van de plaatselijke vereniging. Mocht je niets te doen hebben, kom dan dit team aanmoedigen in Huizen! Zet hem op!

GAASPERDAM 2 is dit weekend vrij, maar deze kampioenen spelen nog het weekend erop een thuiswedstrijd. Zie voor hun kampioensverhaal het bericht op de site.

GAASPERDAM 3 staat op dit moment op een eerste plaats maar heeft haar laatste wedstrijd al gespeeld. Dat betekent dat het team het niet meer in eigen handen heeft. Maar gesteld mag worden dat dit team het maximale eruit heeft gehaald. Het heeft namelijk haar laatste twee wedstrijden met 7-1 gewonnen! De nummer 2 zal twee punten moeten goed maken met nog maar één wedstrijd voor de boeg. Gelukkig is de nummer 2 een vereniging waar wij een sterke band mee hebben, namelijk Martinus Amstelveen 11. Al met al kan team 3 terugkijken op een zeer goed seizoen en een prachtige eindspurt!

Voor GAASPERDAM 4 zit het seizoen er ook op. Op welke plek dit team zal eindigen is nog even ongewis. De poule moet nog afgerond worden. Maar gezien het puntentotaal mag ook dit team trots zijn op de prestaties die zij geleverd heeft tijdens dit competitieseizoen.

Het bestuur wenst alle teams heel veel succes! De laatste loodjes wegen het zwaarst maar kunnen wel zorgen voor een prachtig gevoel!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.