De Shuttle van… Asmara

De wereldreis van team 3!

Zaterdagmiddag moesten wij aantreden tegen BC GO in Groningen. Ons team bestaat uit Thomas, Marcel, Vincent, Rosina, Sandra K en ikzelf (Asmara). Rosina speelde niet mee, wegens een gebroken teen, maar ging wel mee als trouwe supporter/ coach/masseuse/ verzorgster/ geld-inzetster-op-de-dames-dubbel en voor de teamspirit!

De reis ernaartoe hebben we gewerkt aan onze geografische kennis, moest Thomas twee uur lang vrouwenpraat aanhoren in de auto van de drie dames, werd Sandra toegedekt door Rosina, werd er lekker vals meegezongen met de radio en kreeg Thomas een voorbereidende massage van Rosina. Eenmaal aangekomen in de hal (drie kwartier te vroeg, want het was rustiger op de weg dan verwacht) hebben we nog wat gedronken en werd de eetbestelling van Rosina en Sandra creatief gecombineerd door de barman!

De wedstrijd begon goed voor ons team. De heren Vincent en Thomas moesten eerst even wennen aan het snelle spel van de tegenstander, maar ze kwamen er steeds meer in. Ze vochten zich terug en met goed aanvallend spel trokken ze de wedstrijd in drie games naar zich toe! Zoals altijd had Rosina haar geld ingezet op de damesdubbel van Sandra en van mij. We begonnen wat moeizaam maar met goed aanvallend spel én de gouden tip van Roos wisten wij in twee spannende games de wedstrijd naar ons toe te trekken! Met een 2-0 voorsprong begon Vincent goed aan zijn single. Hij trok de eerste game met 23-21 naar zich toe, en na wat hartverzakkingen verloor hij helaas de tweede game met dezelfde cijfers. Hij liet hartstikke goed spel zien maar helaas had de tegenstander net iets meer geluk in de derde set en verloor Vincent deze met 21-15. Ik begon aan mijn single en liep zoals gewoonlijk meteen tegen een achterstand aan. Door de tip van Roos (ja ze geeft goede tips!!), om kort te gaan serveren, kwam ik terug in de wedstrijd en won net aan de eerste set met 21-19. De tweede set was ik even de weg kwijt en is verder niet noemenswaardig. De derde set wist mental coach Roos me rustig te houden en waren de tegenstander en ik erg gewaagd aan elkaar. Wonderbaarlijk genoeg pakte ik mijn tweede single van het seizoen door te winnen met 21-19. Marcel was ondertussen ook al bezig met zijn single en had helaas de eerste set verloren. In de tweede set stond hij goed te spelen maar op het eind had de tegenstander net iets meer geluk waardoor Marcel deze verloor met 19-21. Nu was het de beurt aan Sandra. Met slim spel wist zij de eerste set vrij makkelijk binnen te slepen. De twee volgende sets speelde haar tegenstander (helaas voor ons) een stuk beter en vaster waardoor Sandra de tweede en derde set helaas verloor. Marcel had na zijn Single erg last van zijn rug. Hij besloot na gerekt en gelegen te hebben om zijn mixplek af te staan aan Vincent. Note: wij zijn écht een krakkemikkig team; Roos met haar gebroken teen, Sandra die gelukkig geen last meer heeft van haar schouder maar vandaag wel last had van haar hiel, Marcel die last had van zijn rug, Ik die altijd wel wat heb maar vandaag gelukkig niet en we hebben de gelukkig altijd gezonde Thomas (jaja ik heb het afgeklopt).

Vincent en ik begonnen aan de eerste mix. Normaal mixt Vincent niet, maar Marcel en moesten we beiden weer even inkomen en aan elkaar wennen. We verloren de eerste set dan ook. De tweede set toonden we vechtersmentaliteit en ging het de hele tijd gelijk op, maar kwamen we helaas net iets te kort waardoor we deze set met 18-21 verloren. Ondertussen stonden we dus 3-4 achter. Thomas en Sandra begonnen aan de tweede mix. Ze begonnen erg goed en stabiel, toonden goede verbetering ten opzichte van vorige week en wisten daardoor de eerste set naar zich toe te slepen met 21-17. De tweede set verloren ze helaas met dezelfde cijfers. De derde set was een echte thriller en ging de hele tijd gelijk op. Na veel aanmoediging en weer een aantal hartverzakkingen viel de shuttle net de verkeerde kant op en verloren ze deze na goed spel met 20-22.

Eindstand 3-5 verloren. Na de teleurstelling weg gedoucht te hebben konden we ons verheugen op ons teametentje – SUSHI!! Helaas konden Marcel en Vincent niet mee. Dieuwke (team 2) kwam ons gezelschap houden (nee niet in Groningen maar in Diemen).
Een paar uurtjes badmintonnen is een hele dagtrip geworden! Volgende week zaterdag 12-11 om 19.00 spelen we thuis tegen Almere. We gaan ons uiterste best doen om zoveel mogelijk punten te pakken! Team Martinus 1, Martinus 2 en Gaasperdam 1 spelen dan ook thuis, dus kom gezellig aanmoedigen! De jeugdteams spelen zondagochtend 13-11 om 09.30 thuis, dus kom ook hen aanmoedigen!! Ohja de shuttle moet ik doorgeven aan iemand… Deze geef ik door aan een Jeroen van Rooij! Succes Jeroen 

Groetjes,

Asmara de Vries

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.