Het Racket van… Farley

Zoals een voorzitter betaamt, geef ik zelf een slinger aan ons wekelijkse rubriekje ‘Het Racket’. Afgelopen weekend speelde Gaasperdam 1 de wedstrijd tegen ABC’14 1 uit Almere Buiten. Deze vereniging is twee jaar geleden ontstaan na een fusie tussen Arcade en Almere Buiten.

Zo braaf als de spelers in BV Gaasperdam 1 zijn (Demi, Nick, Farley en Tabish), waren wij op tijd in de hal. Demi was op deze zondag onze chauffeur en ook de vader van Nick, Joost mocht meerijden. Er speelden namelijk nog drie andere teams van onze verenigingsbroer Martinus Amstelveen in de hal. Daarnaast was Evelien er ook (zij het wat later). Asmara Kalter was er niet (voor de zoveelste keer, foei!). En ook Iliaz speelde vandaag een wedstrijdje met ons mee. Kortom, een gezellige boel in Almere-Buiten (wie had dat gedacht?).

Laten we maar snel over de wedstrijd beginnen. De herendubbel was een partij zoals menigeen wel kent: hard en snel. Het tempo lag voor ons in de eerste game helaas iets te hoog. In de tweede game stonden we bijna de hele game voor, maar dat mocht niet baten. Ook deze game ging met 21-19 naar ABC’1. De vrouwendubbel kende een koude start voor onze dames Demi en Evelien. De eerste game werd dan ook verloren. Echter, de twee games erna waren een prooi voor BV Gaasperdam. Dit gebeurde met mooi en geduldig spel.

Tijd voor de singles in een toch ietwat koude hal. Nick mocht als eerste aan de bak. Zo koel als het buiten was, zo koel bleef Nick. Het werd een solide overwinning in twee games. Daarna was het de beurt aan Demi. Zo gedecideerd als Nick was, zo gaf Demi er vervolg aan: een makkelijke winst in twee games. Voor de tweede single kozen we voor een verrassing: Iliaz speelde deze partij. Het zag er lange tijd in beide games heel goed uit. Helaas bleek de tegenstander aan het eind net iets scherper, waardoor deze partij nipt verloren werd. Je raadt het vast al, de laatste single van de dag was voor Evelien. Ze begon uitstekend, won de eerste game, begon goed aan de tweede, maar toen begon de dame aan de andere kant van het net beter te spelen. Het werd steeds zwaarder en jammer genoeg verloor Evelien – vooral op conditie – in drie games.

Wat komen er na de singles? Juist ja, de mixen. Eigenlijk al het hele seizoen een beetje de achilleshiel van het team. Veel verschillende samenstellingen, maar nu lijkt het er toch op dat de juiste ‘mix’ gevonden is (grappig hé…). Als Asmara K. er is, dan weten we het wel. Nu was ze er niet, dus gingen Nick en Evelien de baan op. Hetzelfde geldt voor Tabish en Demi die de andere mix mochten spelen. Beide partijen waren erg spannend. Gelukkig wonnen Tabish ‘ik zag uiteindelijk in dat ik de shuttle half of kort rechtdoor moest leggen’ en Demi ‘ik maak alles af aan het net’ in twee games (22-20, 22-20). Ondertussen waren Nick en Evelien bezig aan de derde game. Mooie rally’s, veel druk maar net niet de winst.

Nu wil jij vast wel weten wat de eindstand is geweest? Reken dat maar zelf uit ;)!

Al met al was het een goede zondagmiddag. Volgende week spelen wij thuis in de Gaasperdamhal om 19 uur, natuurlijk op zaterdagavond. Dan zijn wij compleet! Iliaz, bedankt voor het invallen, Demi, bedankt voor het thuis afzetten. Up to next week! En wie er dan een stukje mag schrijven, is Eluse Wehl uit BV Gaasperdam J1.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.