De Shuttle van: Bianca

Deze week komt de Shuttle van Bianca Hoebeke, speelster van één van onze combinatieteams van Martinus/Gaasperdam! Lees het verslag en kom er snel achter wie over twee weken aan de beurt is (D…….I……E……U…. vul de rest maar zelf in)…

Dit weekend was het derde speelweekend alweer. Alle teams speelden uit dit weekend, en het was blijkbaar een zwaar weekend, want de meeste teams hebben verloren. Ik zie wel veel spannende uitslagen als 5-3 en 6-2. Dus in de tweede ronde kan dat zo de andere kant op vallen!

Ik moest dit weekend met mijn team bij US spelen. Hier kwam ik nog twee teams van Gaasperdam/Martinus tegen. En onze nieuwe trainer Frank was er uiteindelijk ook en die heeft de teams waar nodig ook goed gecoacht.
We hebben de wedstrijd uiteindelijk dan wel gewonnen, maar daar moesten we ook wel drie invallers voor uit de kast trekken! Gelukkig konden Hidde, Thimo en Marion de tijd versterken.
Wij kampen in team 6 namelijk met het een en ander aan blessures, waardoor we van 6 spelers terug zijn naar twee en een half (ik kan half mee doen, maar mag eigenlijk niet singelen) dus dat is een spannend begin van het seizoen.
Maar goed de heren begonnen met hun dubbel (ze spelen dit seizoen samen dus zijn wel al iets op elkaar ingespeeld). De eerste set was nog een beetje inkomen en die werd ook verloren, maar ze pakte hem terug in de tweede en derde set en wonnen uiteindelijk gewoon.
Dus toen zat het eerste punt, door onze fantastische invallers, in de pocket!
Daarna mochten Anne en ik zoals gebruikelijk samen dubbelen. Onze tegenstanders zagen elkaar die avond pas voor het eerst, dus in dat opzicht hadden wij een groot voordeel. We hebben deze dan ook makkelijk gewonnen, met 9 en 10 punten tegen.
de herensingels waren jammer genoeg verloren, de tegenstanders waren sterker en hebben daarom ook gewonnen.
Anne heeft ons bij haar singel even goed laten schrikken. Bij het derde punt ging ze hard door haar enkel. We waren even bang dat zij de vijfde zou worden met een blessuren in ons team. Ze kon gelukkig snel weer staan en ze wilde verder. Mentaal hield ze zich in de eerste set, waardoor haar dame een ruime voorsprong kreeg die niet meer te overbruggen was. De tweede set heeft ze zich helemaal herpakt en gewonnen. In de derde set lukte het bij haar tegenstandster net even beter dan bij haar, dus heeft ze net aan verloren.
We staan na de eerste vijf partijen 2-3 achter.
Marion speelde de tweede damesenkel tegen een dame met een vreemde techniek. Ze kon heel veel terug slaan waardoor Marion er een zware dobber aan had. Maar ze heeft deze zenuwslopende wedstrijd uiteindelijk gewonnen et 22-20 en 21-19.
En toen was het tijd voor de eerste mix. Die mocht ik samen met Hidde spelen. En omdat de heer van de tegenstander niet lekker was stonden we ineens tegenover die sterke heer waar Hidde tegen heeft gespeeld. Dus dat was spannend. De eerste set liep niet soepel, we waren beide snel gefrustreerd en de tegenstanders hebben daar goed gebruik van gemaakt. De eerste set hebben we dus verloren… In de tweede set hebben we ons goed kunnen herpakken en hebben toen zowel de tweede als de derde set gewonnen!
Het stond toen 4-3 voor ons en we konden al niet meer verliezen. En omdat dit ons eerste seizoen in de tweede klasse zijn we daar al erg blij mee!
Ondertussen werd ook de laatste mix gespeeld van Marion en Thimo. Hun eerste set viel samen met mijn eigen mix, dus daar heb ik niks van meegekregen. De eerste set hebben ze verloren met 21-18, dus dat klinkt spannend. De tweede set hebben ze het helemaal weten om te draaien en hebben ze met 21-11 gewonnen.
De derde set was weer heel spannend en hebben ze uiteindelijk 21-18 gewonnen!
Yes, met drie invallers toch maar mooi gewonnen!
Volgend weekend zijn we volgens mij allemaal vrij in verband met de Dutch Open.
Dus dan geef ik wel de ‘fictieve shuttle’ door aan iemand die over twee weken dan een stukje mag gaan schrijven, en dat is …… Dieuwke!!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.