Competitie: Verslag Minitoernooi Speyer (deel 3 en slot)

Zondag
Waren de tegenstanders gisteren qua sterkte van formaat, de tegenstanders van vandaag zijn nog een slag beter. Bij het heren dubbel wordt een toch niet onverdienstelijk geslagen flick-service zo vlak achter het net en aan de buitenkant van het speelveld gespeeld, dat ik me afvraag of zoiets technisch überhaupt wel mogelijk is. Veel tijd om daarover na te denken is er niet, want ook de rest van de partij worden Glenn en ik vierkant van het veld geslagen en ook in de overige partijen maakt ons team niet veel kans.

In de andere poule blijkt het team van Ferry, Martin en Mandy de eerste plaats te hebben gepakt. Veel kans geef ik ze helaas niet tegen deze super-Duitsers en ik blijk gelijk te krijgen. Zelf verliezen we de strijd om de 7e en 8e plaats (of was het nou 9e en 10e plaats?), maar verdienen hiermee een heuse Urkunde. De teams van Bas, Mattijs, Ralph, Elbrich, Anna, Suzanne, Bjorn, Renie en Olli deden het erg goed, maar wie nou welke prijs en waarom had gehaald, zal voor mij altijd een raadsel blijven.

Het liefst zou ik na de prijsuitreiking zo snel mogelijk naar huis gaan (wat sommige diehards ook daadwerkelijk doen), maar ik acht het niet verantwoord na zo’n vermoeiend weekeinde ’s avonds nog naar huis te rijden. Temeer omdat ik helaas de enige chauffeur ben. Reeds eerder was besloten pas de volgende ochtend na het ontbijt naar huis te rijden.

’s Morgens is echter niemand van de organisatie meer op het terrein van de Walderholung aanwezig. Net als Anna, Suzanne en ik hebben besloten onderweg maar te ontbijten, wordt door de organisatie een doos met brood, beleg, melk etc. gebracht en kunnen we, voordat we vertrekken, zonder bestek nog provisorisch profiteren van wat provinciaals proviand.

Na een voorspoedige reis komen we uiteindelijk op maandag de 2e pinksterdag om ongeveer 3 uur weer thuis aan na een vermoeiend, maar zeer bevredigend weekeinde.

Speyer is ook voor mij een begrip geworden en een aanrader voor elke speler die houdt van een gezellig weekeinde, dat bestaat uit veel, maar niet uitsluitend, badminton. Ik kan alleen maar adviseren: Speel Speyer !!!

Hans van Os
Speyer-gänger

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.