Competitie: Verslag Gaasperdam 5 – Flower Shuttle 3

Zoals later zal blijken is afgelopen zaterdag in de sporthal Gaaperdam historie geschreven. Het betreft hier de wedstrijd van Gaasperdam 5 tegen de koploper op dat moment FlowerShuttle 3.

Van team 5 ligt de gemiddelde kalenderleeftijd zo rond de 48 jaar maar de individuele fysieke leeftijd is te vergelijken met die van een goed getrainde marathonloper. Als aanvulling op de statuten en het huishoudelijk regelement moet vermeld worden dat de doelstelling van team 5 in eerste instantie het vooral niet promoveren is. We willen per slot van rekening jeugdspelers niet in de weg zitten.

De koplopers hadden met 36-4 een zeer gunstig wedstrijdsaldo en stonden ongenaakbaar aan kop. Ondergetekende ging er vooraf dan ook van uit dat we een flink pak op de broek zouden krijgen.

De eerste partij van Glenn en Joep ging echter mede door enkele spectaculaire diving strokes van Glenn en een interne woordenwisseling naar Gaasperdam. Goed voorbeeld doet goed volgen zou je denken maar de dames dachten daar toch anders over. Ondanks wat gefuck op de baan ging de damesdubbel verloren.

Stand dus 1-1. Wim, zoals jullie wellicht weten gezegend met een goddelijk lichaam, bracht de stand weer in ons voordeel door twee maal met 21-18 te winnen. Teddy wist de spanning weer terug te brengen door express fout te serveren en derhalve stonden we weer gelijk 2-2.

Daarna was het de beurt aan Glenn. Herman van Veen zong het al: "We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan". Glenn dook er lustig op los en wist mede door een toverbal in de tweede set, die helaas aan de aandacht van sommigen onder ons ontsnapt was, deze te behalen. De derde set werd het echt menens. De inzet was tot bloedens aan toe en we kwamen op een voorsprong van 3-2.

Onze supersub Chantal Mulkens moest helaas erkennen dat het niveau in onze poule weer errrrug hoog is. Haar tegenstandster die nog geen single verloren had, won ook deze partij. Stand dus weer gelijk 3-3.

Zoals jullie zullen weten is van de verschillende onderdelen bij het badminton de gemengd dubbel in tacktisch opzicht de moeilijkste variant. "Wijsheid komt met de jaren", zegt men en gezien onze leeftijd is dat bij de mix vaak een voordeel. Ook nu kwamen de tegenstanders er niet aan te pas. Teddy en Joep wonnen ondanks een opspelend bilspiertje in drie sets.

Ook bij Wim en Chantal liep het gesmeerd en beide gemengd dubbels werden zoals gebruikelijk door Gaasperdam gewonnen. Eindstand 5-3.

Doordat het publiek in grote getale was op komen dagen was de sfeer na afloop prima. We danken het bestuur voor het initiatief om ons middels een enthousiaste band te ondersteunen. Tot slot moet ik Harry bedanken die zijn taken als pot(vert/beh)eerder serieus neemt en gelukkig aanwezig was.

Joep Leen

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.