Competitie: Verslag Almere Satellite Toernooi 2005

Op zaterdag 23 april 2005 was het weer tijd voor het jaarlijkse Almere toernooi. Er was een aantal spelers van Gaasperdam naar de Flevopolder afgereisd om onze club te vertegenwoordigen. Gaasperdammers Stephan van Eijkelenburg, Cindy van der Horst, Suzanne Mulkens, Bas van Os, Hans van Os sr., Hans van Os jr., Marina van Os en Marco de Reijke deden mee aan dit toernooi. En niet zonder resultaten…

In de C-klasse waren de tegenstander van Marco en Stephan nog iets te goed voor onze talenten. Zij verloren beiden in de eerste ronde. Hans van Os sr. wist de eerste ronde in de single wel door te komen, maar was vervolgens kansloos in de tweede ronde. Hans sr. en Marina wisten met hun mix eveneens de tweede ronden te behalen. Hier ging het lichtje jammergenoeg uit. Marina heeft met wanted partner Venetia Kwee (BC Amersfoort) de halve finale in de damesdubbel C behaald. Marina moest alleen helaas opgeven, omdat zij op zondag met school vertrok naar Londen.

Cindy kwam al een stuk verder in de C-klasse. Zij haalde in de single slechts de eerste ronde, echter in de mix met Dtau Landman (de Treffers) en de dubbel met Dionne de Hoop (van Zijderveld) wist ze door te dringen tot de halve finales. Hier werd zij echter uitgeschakeld.

Hans jr. speelde zijn single in de B2. Hij wist de finale te halen. Hier trof hij Gijs Berkelmans. Hans had in de competitie al twee keer verloren van Gijs dus hij had nog een appeltje met hem te schillen. Gijs speelde de eerste set iets beter dan Hans. Hans was de tweede set een echte vechter: bij een 1 – 8 achterstand pakte hij toch met 15 – 9 de set. Hans kon dit echter niet vasthouden en hij moest in de derde set zijn meerdere erkennen in Gijs. Alweer… jammer…

Bas en Suzanne lieten weer zien dat ze het niveau in de B1-klasse nog redelijk makkelijk aan kunnen. In de finale troffen zij echter een goed op elkaar ingespeeld koppel uit Brabant. Bas had wat moeite met zijn service en Suzanne scheen maar niet te begrijpen dat de heer net als zijzelf links was. De finale werd netaan verloren.

Suzanne wist met partner Melanie Soselisa (BC Duinwijck en ex-Gaasperdammer) het B1-toernooi te winnen. Alle wedstrijden werden heel overtuigend gewonnen. Zelfs in de finale wisten ze de eerste set met 15 – 2 te winnen. Daarna stortte het een beetje in en verloren zij de tweede set. De derde set lag weer aan de kant Suzanne en Melanie. Door een beslissing van de scheidsrechter werd de service van de tegenstander op 16-16 uitgegeven. Suzanne en Melanie mochten het afmaken. De service van Suzanne leverde geen winst op, maar die van Melanie echter wel. Goud was binnen.

Bas speelde met een ‘wanted’, omdat Ferry nog steeds gips om zijn been heeft. Hij speelde in de B2 met Dennis Groen (BV Lisse). Dit liep in het begin wat stroef, maar elke wedstrijd werd beter. Dennis luisterde goed naar de ervaren Bas en langzaam hobbelden ze door naar de finale. Daar troffen zij oude bekenden uit de poule: Tony Jim en Dtau Landman (De Treffers). Dennis was redelijk zenuwachtig en de scheidsrechter bleef de bovenhandse service van de tegenstander maar goedkeuren. Er werd verloren in twee sets.

Uitslagen:

Halve finale Dames Dubbel C
Cindy van der Horst – Dionne de Hoop / Rianne van Groeningen – Ingrid Mul 11 – 15, 15 – 12, 11 – 15
Marina van Os – Venetia Kwee / Mara Nottelman – Vonne van Polanen WALKOVER (0 – 1)

Halve finale Gemengd Dubbel C
Cindy van der Horst – Dtau Landman / Dionne de Hoop – Gijs Berkelmans 10 – 15, 15 – 11, 4 – 15

Finale Mannen Enkel B2
Hans van Os jr. / Gijs Berkelmans 12 – 15, 15 – 9, 4 – 15

Finale Mannen Dubbel B2
Bas van Os – Dennis Groen / Dtau Landman – Tony Jim 10 – 15, 11 – 15

Finale Dames Dubbel B1
Suzanne Mulkens – Melanie Soselisa / Le Huong Tran – Milangela Plate 15 – 2, 10 – 15, 17 – 16

Finale Gemengd Dubbel B1
Suzanne Mulkens – Bas van Os / Richard Gans -Miranda van Loon 5 – 15, 13 – 15

Suzanne Mulkens

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.