Competitie nadert ontknoping!Met nog 3 speelrondes te gaan zijn er 6 teams in de running voor het kampioenschap en staat er geen enkel team in de gevaren zone (plaats 7 of 8)!

Met afstand de spannendste poule is die van team 5 (Asmara, Demi, Iliaz, Felicia, Marc en Vincent). Afgelopen weekend speelden zij uit tegen naaste concurrent Duinwijck waar net als in de heenwedstrijd een 4-4 gelijkspel werd behaald. Het resultaat is dat met nog 2 wedstrijden te gaan (poule van 7 teams) de stand exact gelijk is: Duinwijck en Martinus/Gaasperdam beiden 58 punten! Het interessante aan deze poule is dat het een poule van 7 is waardoor er elke ronde 1 team niet speelt. Duinwijck speelt de allerlaatste ronde niet meer wat betekent dat ons team 5 precies weet wat ze moeten spelen in de laatste ronde om kampioen te worden! Ik ben er niet uit of dat een voordeel is of juist een nadeel, maar een feit is het in ieder geval. In de laatste 2 wedstrijden moeten er hoe dan ook zoveel mogelijk punten gescoord worden, de beslissing zal vallen op zat avond 8 februari als team 5 het in de Gaasperdam hal op neemt tegen BC Hillegom.
 
Bijna net zo spannend is het voor ons jeugd team Gaasperdam J1 (Alex, Dylan, Livsharan, Luuk, Tim en Twan). De voorsprong op de nr2 (de Flinters) is 2 punten en de onderlinge wedstrijden zijn al gespeeld. Gaasperdam J1 speelt zijn laatste wedstrijd op zaterdag 8 februari (uit tegen BC Weesp) terwijl de Flinters op zondag 9 februari nog spelen (uit tegen Zeeburg). Waarschijnlijk zal het team na de laatste wedstrijd dus in de wacht moeten tot zondag om te weten of ze het gered hebben… tenzij natuurlijk nu 2x op rij de volle winst wordt gepakt! De eerstkomende wedstrijd voor Gaasperdam J1 is op zondag ochtend 26 januari in de Gaasperdam hal.
 
Voor (senioren) team 1 (Kim, Korneel, Marc-Kevin, Martijn en Rosa) is de situatie bijna net zo spannend. Met nog 3 wedstrijden te gaan wordt een voorspong van 4 punten gekoesterd op BC Amersfoort. Komende zaterdag 18 jan om 14:00 uur wordt ons team verwacht in het hol van de leeuw (de Juliana van Stolberghal te Amersfoort) om het op te nemen tegen de directe concurrent! Team 2 (Angelique, Anh-Tuan, Jeroen, Robert en Sandra (plus invallers!)) en Team 10  (beter bekend als BV Gaasperdam 1: Michel, Ramon, Romy, Shinta) staan ruimer aan de leiding (punt of 8 voorsprong) maar ook voor hen is er nog niets beslist. Beide teams spelen komende week tegen de nr3 en vervolgens een week erna tegen de nr2. Michel en co spelen komende woensdag avond om 7 uur in de Gaasperdam hal tegen UVO spirit, terwijl Jeroen en co afreizen naar Weesp op zaterdagmiddag 14:30 uur (Sporthal Aetsveld). Alle support is welkom!
 
Het laatste team dat nog kans maakt op de titel is team 3 (Fay, Frank, Melle, Lianne en Youssef). Zij staan 2 pt achter op BC Weesp en 1 pt achter op BV Houten, en spelen in de laatste ronde op zat 8 februari in de Gaasperdamhal tegen de huidige koploper BC Weesp, dus nog volop kansen al hebben ze het kampioenschap niet meer in eigen hand. Verder een noemenswaardige prestatie voor team 12 (beter bekend als BV Gaasperdam 2: Chèmene, Daan, Eggie, Guus en Sela): waar in het begin de puntjes nog schaars waren is het team inmiddels goed op dreef en is de tweede plek in de poule bijna zeker! De eerste plek is ver uit zicht maar toch een bijzondere comeback gedurende het seizoen!
 
Er staat weliswaar geen team op positie 7 en 8 al moeten een aantal teams nog wel aan de bak om te zorgen dat dat zo blijft. Team 7 (Annemarijn, Bruno, Kes en Lianne) en team 11 (Martinus 10: Auke, Ayesha, Danielle, Owen, Rachel en Teguh) staan 6e en verloren afgelopen wekend beiden met 8-0! Team 7 speelt komende zondag uit tegen nr7 OSM Badminton dus dat wordt een belangrijke wedstrijd om te proberen boven de degradatiestreep te blijven! De teams die niet genoemd zijn staan allen in de middenmoot. In sommige gevalen is er nog een theoretische kans op kampioenschap (team 4, team 6) maar er kan aangenomen worden dat deze teams alleen nog voor de eer spelen (en plezier uiteraard!).

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.