Competitie: Het begin van het einde van Gaasperdam 1?

Afgelopen weekeinde werd Gaasperdam 1 uitgenodigd door onze vrienden uit Haarlem om een potje te komen badmintonnen met Duinwijck 6. Dat het gezellig zou worden stond al vast, sportief gezien waren we iets minder zeker. Onze topper Anna Lam was vroegtijdig het land uitgevlucht om deze ontmoeting te vermijden. Gelukkig was Miranda Voorn uit team 2 bereid om in te vallen.

We speelden de wedstrijd bijna geheel op 1 baan. We begonnen om 14:00 uur en waren om 20:30 uur alweer klaar. Een complimentje voor onze mascotte van de week, Rosina van Maanen, om het zo lang vol te houden!

Korneel Duyvesteyn: wel mooi geweest...Ikzelf begon vol goede moed aan mijn single tegen ‘de scheidsrechter’. De eerste set lukte niets, behalve de shuttle in het net slaan of hem van de grond rapen. Na 3 minuten (3 – 15) mocht ik alweer van kant wisselen. Na wat mental coaching van Basje ging ik weer vrolijk verder. De tweede set ging lang gelijk op, maar toen zag ik in mijn ooghoek Hans van Os sr. Hij krijgt van mij een borrel als ik verlies, en ik zag hem grinniken bij elk punt van de tegenstander. Toen vond ik het wel mooi geweest en het eerste puntje werd een feit (3 – 15, 15 – 8, 15 – 12).

Aan Björn Coltof de schone taak om de stand op 2 – 0 te brengen. Hij begon matig tegen Richard ‘Der Angstgegner’ Vennik, maar kwam goed terug. Helaas op 14 – 13 greep ‘de scheidsrechter’ in en gaf een call tegen Björn. Björn toonde zijn sportiviteit en accepteerde de call van ‘de scheidsrechter’ en verloor de eerste set (14 – 17). De tweede set was voor Björn (15 – 10), maar in de derde set kwam hij er niet meer aan te pas (4 – 15).

Nu mocht Miranda de arena betreden. Ze speelde tegen Melanie Soselisa, een goede bekende van ons. Melanie speelde iets te slim voor Onze Lieve Miranda, die niet echt vooruit kwam door de schijnslagen van Melanie. Ze was na 2 sets (eindelijk een beetje snelheid!) weer klaar (5 – 11, 6 – 11).

Suzanne Mulkens: verspilde energie...Super-Suusje zou wel even laten zien wie de beste was. Ze begon weer met te laag gepakte ‘super-cross-net-drops’ en schijn cross-clears. Suusje’s tegenstandster was helaas niet echt onder de indruk en Suusje verloor zowaar de eerste set met 11 – 9. Maar mensen die Suus een beetje kennen weten dat dat verspilde energie is. De stand werd weer op 2 – 2 gebracht (9 – 11, 11 – 9, 11 – 4).

Alles was nog mogelijk, dus Bas van Os en ik begonnen gefocused aan de dubbel. Helaas niet gefocused genoeg want tegen Snelle Jelle waren wij de eerste set niet opgewassen. De tweede en derde set wonnen we gelukkig wel vrij eenvoudig dus we kwamen op een 3 – 2 voorsprong (8 – 15, 15 – 9, 15 – 7).

En toen begon het drama…

Eerst mochten Suus en Miranda gaan dubbelen. Helaas, Miranda had haar engeltje thuis gelaten en kon het 15e puntje maar niet maken. Na een 14 – 5 voorsprong in de eerste set werd toch met 17 – 14 verloren. De tweede sets kwamen onze dames er niet meer aan te pas.

Niets aan de hand dachten we. De mix van Björn en Miranda ging voorspoedig. Snelle Jelle was eigelijk helemaal niet zo snel en wij wonnen met 15 – 0!. De tweede set zou een formaliteit zijn, ware het niet dat ‘de scheidsrechter’ weer in moest grijpen. Een bal via de knie van de scheidsrechter werd in de dames dubbel nog als let gezien, maar in de mix niet hoor: Het punt was voor Duijnwijck. Na 7 matchpoints werd de tweede set alsnog verloren: 16 – 17. De derde set was Snelle Jelle weer Snelle Jelle en verloren we kansloos (4 – 15).

Aan Bas en Suus de taak om alsnog een puntje weg te slepen uit de haard van Haarlem. Ze begonnen goed en wonnen de eerste set eenvoudig. De tweede set ging tot 11 – 11 gelijk op, maar toen stokte het opeens. Van het idee dat ze gingen winnen van ‘Der Angstgegner’ werden ze toch een beetje zenuwachtig. De tweede mix werd voor de verandering weer in 3 sets verloren. Eindstand: 3 – 5.

Deze keer geen bier na de wedstrijd maar veel vlees. Heel veel vlees in de Dolle Koe in Haarlem (deze kunnen wij aanbevelen!). Het enige minpuntje van de apres-badminton happening was dat Snelle Jelle een beetje onrustig was. Maar goed, we vonden het niet gek, want hij zat wel naast twee schoonheden en dat maak je niet elke week mee.

Onze concurrent voor de titel, BV Lisse, maakte geen foutje en staat nu gelijk met ons op 18 punten uit 11 wedstrijden. Wij hebben nog wel een beter doelsaldo. Zowel Lisse als wij hebben nog een zwaar programma voor de boeg dus er is nog niets beslist… Volgende week zaterdag spelen we thuis tegen de huidige nummer 3: BC Heemskerk.
Korneel Duyvesteyn

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.