Wedstrijdverlag De Treffers 5 – Gaasperdam 6

Kampioenswedstrijd?????

Zondagochtend 9 januari om 10:00 uur moesten wij, Gaasperdam 6, tegen De Treffers 5 spelen. Dit gebeurde in sporthal De Fuik te Kortenhoef. Fred van den Hof speelde deze wedstrijd niet mee omdat hij nog geblesseerd was.

Sander Bunck: revanche... Sander Bunck, onze 1ste heer, heeft in deze return revanche kunnen nemen op Henk Beukens, in 2 sets wel te verstaan (zijn partij ging in onze eigen hal in een 3 setter verloren). Nick van den Houten, onze 2de heer, maakte het in de 1ste set erg spannend door met 16 – 17 van Jos de Bruin te winnen. De 2de set haalde hij met 8 – 15 binnen.

Daarna waren de dames aan de beurt. Stephanie Wong wist eveneens zonder veel moeite haar singel te winnen van Tessy Ernst. Danny van Kampen had last van haar rug en merkte dat het inslaan geen goed plan was geweest. Winnie Tsang speelde daarom de 2de dames singel. De dames waren aan elkaar gewaagd. Helaas won Sandra van Esveld in 3 sets.

Op de tribune, waar de toeschouwers zaten die mee waren gekomen, werden alle wedstrijden nauwlettend in de gaten gehouden en van commentaar voorzien. De spelers werden onder luid geklap en geroep aangemoedigd. Het was bij hen bekend dat als Gaasperdam zou winnen en Velsen gelijk zou spelen of verliezen, Gaasperdam 6 vandaag kampioen zou kunnen worden…

De herendubbel was nu aan de beurt. Het was een leuke partij. De 1ste set ging naar Nick en Sander met 14 – 17. De 2de set ging gelijk op tot 16 – 16. Gaasperdam kreeg de mogelijkheid de wedstrijd te beslissen maar Nick sloeg de shuttle tegen het randje van het net en deze kwam aan de verkeerde kant op de grond. De 2de set ging naar Henk en Jos met 17 – 16. De 3de set was een feit. Deze set bleek echter zonder veel problemen te verlopen. Nick en Sander waren erg blij met 6 – 15 als eindstand.

Stephanie Wong en Winnie TsangDe damesdubbel werd makkelijk gewonnen met 5 – 15 en 3 – 15. De 1ste mix werd gespeeld door Winnie en Sander. Zij begonnen enthousiast maar dit werd al snel minder toen zij achter kwamen te staan. Dit draaide snel om en ‘they were on fire’. De tegenstander echter, gaf zich niet zo snel verloren. Met moeite wisten Winnie en Sander de eerste set met 12 – 15 te winnen. Met een goed gevoel gingen ze de 2de set in. Maar door teveel fouten werd deze verloren met 15 – 11. Tijdens de pauze werd door Winnie naar de baan ernaast gekeken waar Stephanie en Nick speelden. Ge├»nspireerd door hun doorzettingsvermogen en tactiek werd er aan de 3de set begonnen. De eerste paar punten werden weer verloren (deja vu?!). Winnie en Sander liepen uit tot 4 – 10. Daarna werd het toch nog even spannend maar gelukkig werd het 11 – 15 voor ons!

De tweede mix van Stephanie en Nick verliep als volgt: In het begin probeerden zij te dubbelen maar dat was geen succes. Andere tactiek, mixen!! De winst van de 1ste set was weer een feit. De 2de set ging veel moeilijker en werd dan ook verloren met 15-13. De 3de set werd wederom begonnen met de dubbeltactiek. Dit ging niet goed dus toch maar weer die mix geprobeerd. Het spelen ging daarna zeer goed en Stephanie en Nick wonnen met 11 – 15.

Dus degene die goed heeft meegeteld… Eindstand 1 – 7 voor Gaasperdam 6! Kampioen of toch nog niet?
Gaasperdam 6

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.