Competitie: Gaasperdam C1 verliest in OTK van Duinwijck C1

Op schrikkeldagzondagmorgen 29 februari 2004 mogen we weer eens vroeg op om op pad te gaan naar Haarlem, waar Duinwijck C1 ons als tegenstander wacht. Deze keer zijn de dames van het team in de meerderheid aangezien Sander Steggerda en Jan Bresser andere verplichtingen hebben.

De eerste single partij van Wiard KunĂ© was in alle opzichten een kraker: beide spelers deden een aanslag op hun conditie en loopvermogen in een poging de wedstrijd naar zich toe te trekken. De eerste set ging gelijk op, waarna in de verlenging Wiard de set met 17 – 14 won. Ook de tweede set gaf een gelijkopgaande strijd te zien waarbij Wiard met 15 – 13 aan het langste einde trok.

In de tweede partij mocht Fred Kempers eens een single poging doen. Met 15 – 4 en 15 -6 werd hij van de baan getikt.Jenny Jacobs overkwam bij de eerste dames single met 11 – 1 en 11 – 4 hetzelfde.

In de tweede dames single kwam Inge van Eijkelenburg in actie. En hoe!! Na eerst tegen een achterstand te zijn opgelopen, vocht ze zich terug in de wedstrijd, waarna bij 10 – 10 ook hier een verlenging noodzakelijk werd. Inge was de gelukkige en won verdiend met 13 – 10. In de tweede set was Inge nog een feestje aan het vieren (of aan het bijkomen van de inspanning) van de eerste setwinst, totdat de scheidsrechter daar met de opmerking 2 – 11 een eind aan maakte. Een derde set moest de beslissing brengen. En wat voor set. Als herboren begon Inge aan de derde set ondanks dat ze eerst weer tegen een achterstand aankeek en bij 8 – 8 aan service kwam en de spanning opvoerde tot 10 – 8. Hierna kwam de tegenstandster terug tot 10 – 10. Vervolgens volgde telkens een service-wissel totdat de stand 12 – 12 werd bereikt. Helaas voor Inge ging Duinwijck met het laatste puntje aan de haal. Wat wel opviel was dat er goed werd gewisseld met de slagen en dat er regelmatig werd gesmashed.

Na de krakers uit de singles werd het om zo te zeggen verder een inmaakpotje voor Duinwijck C1, met als einduitslag 1 – 7.

Fred Kempers

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.