Competitie: Gaasperdam C1 verliest in OTK opnieuw van Arcade C1

Afgelopen maandag 15 maart 2004 werd er vol goede moed begonnen aan de wedstrijd tegen Arcade C1. Voor de afwisseling was Jan Bresser deze keer niet de gelukkige om met de single te beginnen, maar was de eer aan Wiard KunĂ© om de Gaasperdam-kleuren te verdedigen. De eerste set was een hele spannende gelijkopgaande wedstrijd waarbij het loopvermogen van Wiard danig op de proef werd gesteld. Ondanks dat hij letterlijk alle hoeken van het veld heeft gezien, liet hij zich deze set niet uit het veld slaan. De beslissing viel pas in de verlenging waarbij Wiard met 14 – 17 verloor.

In de tweede set was Wiard zichzelf niet en was hij meer tegen zichzelf dan tegen zijn opponent in de weer met als resultaat een 3 – 15 verlies. De tweede singlepartij werd door Sander Steggerda gespeeld: in de eerste set werd er aan weerzijden goed geretourneerd hetgeen een leuke gelijkopgaande strijd te zien gaf. Aan het eind van de set gaf Arcade iets gas bij en werd Sander met 9 – 15 verslagen. In de tweede set lukte het wat minder en moest Sander ondanks verwoede pogingen om "de eer" te redden toch met 0 – 15 naar de kant.

Eenzelfde lot overkwam Inge van Eijkelenburg in de single: ondanks knappe returns en veel loopwerk werd het 1 – 11 en 0 – 11 voor de Arcade-dame. Met Jenny Jacobs ging het "iets beter" of zo u wilt: "iets minder slecht" 3 – 11 en 1 – 11. Kort en goed: geen heren en dames singles om echt trots op te zijn, maar we verliezen de moed niet en zijn vastbesloten om er het beste van te blijven maken.

De herendubbel Jan en Fred Kempers moest hierna aantreden tegen de heren uit de singlepartijen. De eerste set gaf in het begin een gelijkopgaande partij te zien, waarbij ondanks een eerdere 10 – 8 voorsprong in een flinke eindssprint toch nog met 10 – 15 werd verloren. De tweede set ging gelijk op waarbij Jan en Fred bij 13 – 10 en 13 – 13 in hun servicebeurten toch echt kansen hadden om de setwinst naar zich toe te trekken, maar vanuit het verleden weet u nog hoe het met de ’11 en 13′-vrees van beide spelers gesteld is. Het werd uiteindelijk 13 – 15.

Guda en SanderBij de damesdubbel traden Jenny en Guda Kay aan tegen de dames uit de singles en gezien het verloop daar werden de eigen verwachtingen naar beneden bijgesteld. Toch waren er in zowel de eerste als de tweede set leuke rallies, waarbij vooral in de tweede set door de Gaasperdamsters wat meer tegenstand werd geboden. Mede door het fellere tegenspel werd het 6 – 15 en 12 – 15.

In de eerste mix trof Inge haar tegenstandster uit de single weer en mocht Fred het proberen tegen de tegenspeler van Wiard uit de eerste single. Ondanks dat er in de eerste set eigenlijk geen echte fouten werden gemaakt, werd het 2 – 15. In de tweede set ging het iets meer gelijk op en werd het 9 – 15. In de tweede mix mochten Sander en Guda proberen er nog een punt uit te halen maar helaas was dat hen ook niet gegeven: 6 – 15 en 0 – 15.

Uiteindelijk werd het, ondanks dat we op volle sterkte konden beginnen, de tweede 8 – 0 nederlaag op rij. Een ding is zeker: vanaf nu kan het alleen nog maar beter gaan…

Fred Kempers

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.