Competitie: Gaasperdam C1 verliest in OTK opnieuw van Almere C1

Afgelopen woensdag is het C-team vol goede moed op pad gegaan richting Almere waar we in Sporthal de Toekomst tegen Almere C1 moesten spelen.

Zoals gebruikelijk werden eerst weer de herensingles gespeeld. In de eerste partij moest Wiard KunĂ© het opnemen tegen Charlie. In de partij ging het in het begin gelijk op, daarna nam Charlie het initiatief in handen en liet Wiard met 15 – 10 en 15 – 7 het nakijken. In de tweede partij trof Jan Bresser zijn tegenstander Paul uit de eerste thuiswedstrijd. De eerste set liet een vertrouwd beeld zien waarbij Jan het loopvermogen van Paul danig op de proef stelde en de set met 15 – 8 won. Nou zijn we de laatste tijd aardig verwend met overwinningen van Jan in de singles, maar in de tweede set was Jan toch niet echt in goede doen (jetlag of zoiets?). Paul wist deze set met 15 – 7 te winnen. Een derde set moest uitsluitsel geven wie deze keer het sterkste zou zijn. Het gaf een tot het laatst toe spannende partij te zien, waarbij Jan bij 14 – 13 de kans om de partij te winnen niet benutte. Hierdoor was het, in tegenstelling tot de thuiswedstrijd, nu Paul die met 17 – 14 met de eer ging strijken.

Bij de dames kwam Jenny Jacobs in het veld tegen een "oud" Gaasperdam-speelster Tanja. De partij was binnen de korste keren afgelopen en met 11 – 1 en 11 – 2 werd Jenny "afgedroogd". De tweede partij ging tussen Guda Kay en Karin. Het verloop van de partij was heel wisselend: in de eerste set spreidde Guda de shuttles over het hele veld en had Karin het nakijken: 11 – 1. De tweede set was de variatie in het spel van Guda verdwenen en maakte Karin daarvan dankbaar gebruik: 11 – 9. In de beslissende derde set hervond Guda zich en liet ze Karin weer grote delen van het veld zien, met als resultaat 11 – 7 en het eerste punt voor Gaasperdam in deze wedstrijd.

De herendubbel Wiard en Sander had geen schijn van kans tegen Charlie en Paul en zij werden met 15 – 0 en 15 – 6 van de baan gemept. Eenzelfde lot overkwam de damesdubbel Guda en Inge: zij mochten na 15 – 1 en 15 – 2 weer plaatsnemen op de bank.

Gezien het late tijdstip werd besloten om de mixpartijen gelijktijdig te spelen. In de eerste mix traden Jenny en Jan aan tegen Tanja en Paul. De eerste set waren het de Almere-spelers die duidelijk beter waren: 15 – 7. In de tweede set bood Gaasperdam toch wat meer tegenstand maar verloor uiteindelijk toch met 15 – 13. De tweede mix van Inge en Fred ging in de eerste set in het begin gelijk op. Er waren een aantal leuke slagenwisselingen waarbij het plaatsen eigenlijk best goed ging. Helaas deed de tegenpartij dat iets beter: 15 – 9. In de tweede set zette Almere er een tandje bij en kwam met 15 – 3 het einde van deze wedstrijd.

Het werd deze keer dus een 7 – 1 nederlaag ondanks dat C1-ers het gevoel hadden toch best wel goed te hebben gespeeld met leuke en spannende rallies. Wie weet lukt het maandag aaanstaande thuis tegen Arcade C1 wel…

Fred Kempers