Clubkampioenschappen naderen ontknoping!


Net als voorgaande jaren waren wij dit jaar weer uitgenodigd om deel te nemen aan de clubkampioenschappen van Martinus waar we elk jaar weer gretig gebruik van maken. Traditiegetrouw bestaat dit toernooi uit voorrondes op 3 dinsdagavonden en een finaledag op zondag.Aankomende zondag staat alweer de finaledag op het programma in de Bloemhof (Hornweg 187, Aalsmeer).  Afgelopen dinsdagen waren zeer geslaagd, met een behoorlijk aantal heroïsche wedstrijden gespeeld en tussen de wedstrijden door een hoop gezelligheid!
Met name de heren enkel is sterk bezet dit jaar, slechts 3 heren van de bovenste 4 teams doen niet mee. Dat betekent dat er al tijdens de voorrondes potentiële titelkandidaten zijn gesneuveld. Om te beginnen bij poule A, vorige week speelde Elden tegen Jeroen en daar had Elden het al minimaal een maand over. Helaas was Jeroen te goed, de conclusie van Elden was helder: “Jeroen sloeg teveel terug”. Elden mocht het gisteren opnemen tegen Mickey om te bepalen wie er zich naast Jeroen zou plaatsen voor kwartfinales komende zondag. Voor mijn gevoel duurde die wedstrijd van 20:00 uur tot 23:30 uur, en ik zag Elden continu uitgewoond op de grond zitten. Aan het einde van de partij bleek Elden aan het langste eind te hebben getrokken, misschien toch niet zo kapot als hij eruit zag! Ik speelde zelf in poule B samen met onder andere Roman en Anh-tuan dus minimaal 2 zware partijen op het programma. Helaas ging het mis bij ATP zijn training voor de back-up strategie om van ons te winnen (jiu jitsu) en moest hij gisteren opgeven. Onze laatste tegenstander in de poule was voor mij een onbekende: Koen. Deze jongen blijkt echter een topper te zijn in racketlon en met name in tafeltennis en heeft zijn huid duur verkocht tegen ons! Uiteindelijk heeft hij het niet gered en gaan Roman en ik naar de finale dag. 
In poule C lijken Martijn en Robbert zich te plaatsen voor de eindronde al zijn nog niet alle wedstrijden gespeeld. Geen enkele 3-setter in de hele poule, best saai! Poule D leek ook snel beslist te zijn, met Mark-Kevin en Melle als voordehandliggende kandidaten voor de kwartfinale. Echter, Bas vond dat daar wel een stokje voor gestoken kon worden gisteren. We ontvingen gedurende de avond meerdere klachten wegens geluidsoverlast van de mensen die in de buurt van de meerkamp wonen, maar Bas weet nog niet: tegen Mark-kevin heb je AL JE ENERGIE nodig om te OVERLEVEN, dus ging de overwinning toch nipt naar Mark. Slecht nieuws voor mijzelve want dat betekent dat ik tegen deze kilometervreter #1 moet spelen komende zondag…Bij de dames enkel een stuk minder deelnemers uit alle teams. Van de bovenste 4 teams doen alleen Demi en Angelique mee. Demi heeft zich inmiddels geplaatst voor de finale, en Angelique ligt ook op schema, al kan mogelijk Danielle nog voor een verrassing zorgen komende zondag, wie weet! 
Voor de dubbels worden elk jaar de koppels door elkaar geschud om zo te proberen zo eerlijk mogelijke (en verrassende!) wedstrijden te krijgen. Er is in de heren dubbel 1 geheel BVG koppel dat nog in de strijd is voor de eindzege: Thomas en Bruno! Ze gaan het voor de poulewinst opnemen tegen Roman (en Rick van Martinus), wordt spannend!. In de andere poule liggen alle opties nog open al lijkt het op broedermoord uit te draaien tussen de heren van team 6: Bas (met Amwar) tegen Bjorn (met Marc). In de dames dubbel welgeteld NUL deelnemers van BVG helaas! Voor de gemengd-dubbel is er dit jaar gekozen om 2 groepen te maken. De eerste groep voor een deel van de spelers van team 1 tm 5, de tweede groep voor de lagere teams. In de eerste groep veel BVG’ers en vooral ook een hoop spanning. Melle en Rosina gaan aan de leiding, samen met Martijn en Demi. Echter, nr 3 (Dieuwke en Robbert) en nr 4 (ATP en Angelique) hebben ook nog zeker kans om te winnen of in ieder geval in top 2 te eindigen! Beloofd in ieder geval super spannend te worden komende zondag. In de 2e groep ook een aantal BVG’ers. Mickey (samen met Lianne) is de enige die nog in de race is voor ere-metaal, voor Thomas en Bruno is het doek inmiddels gevallen.
Komende zondag volgt de ontknoping en zullen we weten wie Martijn en Demi gaan opvolgen als clubkampioenen. Het wordt daarnaast vooral ook een gezellige dag! Iedereen is welkom om te komen kijken, ook als je niet speelt, om aan te moedigen en uiteraard ook om wedden op de wedstrijden (met mij bijvoorbeeld). Aanvang is al om 09:00 en laatste wedstrijden zullen rond 15:00 uur gespeeld worden. Het complete schema voor komende zondag staat hier: https://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/matches.aspx?id=4B772C86-C66B-424E-B968-98E740A955D6

Korneel

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.