BVG-delegatie dit weekend naar Hoorn afgereisd!

– Ingezonden door Sandra van Rooijen –

Afgelopen weekend is een kleine delegatie BVG’ers afgereisd naar het Hoorn Open toernooi 2015. Jill, Cindy, Vincent en Mickey + supporter Frank Dekker en fysio/masseur Sandra waren van de partij!

IMG-20150222-WA0013

V.l.n.r.: Jill, Cindy, Mickey en Frank

Mickey had het grote geluk om als eerste aan de bak te mogen. Helaas hielp het tijdstip niet mee aan de prestaties tegen een fitte hoofdklasser. Dubbele pech dat de Mannen Enkel 6 als een van de weinige onderdelen niet in poules werd gespeeld had Mickey nog een lange zit te gemoed.
Jill was de volgende die mocht aantreden in de Vrouwen Enkel 4 en won met een overtuigende cijfers welke haar positie voor de volgende poule wedstrijd verstevigde. Deze wedstrijd volgde al een paar uur later en bleek een ware triller! De eerste set ging nipt verloren met 22-20 en de zeer spannende tweede set met 28-26!
Vincent mocht het toernooi beginnen met singelen. Als eerste stond een jong talent aan de overkant van het net. Talent of niet, Vincent won met ruime cijfers waardoor de volgende singel zou beslissen wie poule winnaar zou worden. Dit bleek de Carlton Cup tegenstander van een paar weken geleden. Toen was Vincent niet opgewassen tegen het aanvallende spel en ook dit weekend lukte het niet om de latere finalist het moeilijk genoeg te maken.
Mickey, samen met Vincent uitkomend in de Heren Dubbel 4, mocht eindelijk weer aan de bak. De eerste tegenstanders werden goed onder druk gezet en de wedstrijd ging continue gelijk op. Helaas konden de heren er net geen derde set uitslepen en was het eindresultaat twee keer 22-20 verlies. De tweede dubbel was tegen het als 2e geplaatste duo. De eerste set werden Vincent en Mickey overklast door de snelheid en tactiek van de tegenstander. In no time stond er 21-9 op het score bord. Gelukkig kwamen de heren er in de 2e set beter in en konden uiteindelijk met opgeheven hoofd en 21-17 verlies van de uiteindelijke winnaar, het veld verlaten.
Daarna stond de mix nog op de planning: Vincent vormde samen met Jill een koppel en Cindy met gelegenheidspartner Robert van BV Slotermeer. Jill en Vincent pakten de eerste poule wedstrijd met comfortabele cijfers. Daarna moesten ze echter aantreden tegen een ander kaliber; het eerste geplaatste koppel en latere finalist. Met 21-18 en 21-11 ruimden Jill en Vincent het veld. Cindy en Robert hadden meer succes, voor dit toernooi zelfs als 4e geplaatst. De poulewedstrijden werden beide gemakkelijk in 2 sets gewonnen. Op naar de kwartfinale dus. Na een simpele 21-8 overwinning in de eerste set ging het gas er bij Cindy en Robert iets vanaf waardoor de tegenstander de tweede set konden binnen slepen. Gelukkig vonden Cindy en Robert hun spel weer terug in de derde set en overmeesterde de tegenstander met 21-9. Op naar de halve finale!
Jill werd uiteindelijk beste tweede in haar singel poule waardoor ze op zondag nog een halve finale singel moest spelen. De loting besloot dat dit tegen hetzelfde meisje was waar Jill eerder met 2x verlening van verloor. Wederom weer een spannend spektakel met lange rally’s waarbij de eerste set gelijk op ging. Helaas trok de tegenstander nu ook weer aan het langste eind door de eerste set, weer met verlening, 22-20 en de tweede set met 21-10 te winnen.
Cindy was enorm eenvoudig haar poule doorgekomen en had het ook in de halve finale een stuk makkelijker in haar singel tegen een bekende uit de competitie. Toen werd er met twee keer met 21-9 gewonnen. Alle reden dus om relaxed op de baan te staan en de tegenstander wederom alle hoeken van de baan te laten zien. Ditmaal met zelfs 21-7 en 21-7 op het score bord!
Voor de singel finale moest Cindy eerst nog de halve finale mix spelen. Konden Cindy en Robert revanche nemen tegen dezelfde tegenstanders die Jill en Vincent naar huis stuurden? De eerste set verliep helaas niet zo soepel en al snel was het 21-9 voor de tegenstanders. In de tweede set vonden Cindy en Robert weer hun spel en ging het puntenverloop gelijk op tot de laatste fase van de set: Cindy en Robert konden uitlopen en pakten de tweede set met 21-18. Een super spannende derde set volgde die tevens weer gelijk op ging. Tenenkrommend spannend was het toen Cindy en Robert 20-17 achter stonden en terug kwamen tot 20-20! Enorm balen toen de tegenstander daarna 2 punten op rij scoorden en er alsnog met de winst vandoor gingen.
Het ijzersterke damesdubbel duo van het BVG-Martinus team 2 zat in een poule met 4 andere koppels. De eerste dubbel werd makkelijk naar winst omgezet en de tweede dubbel na 3 sets uiteindelijk ook. Na 2 gewonnen wedstrijden smaakte dit uiteraard naar meer. Door verrassend spel en geluksballen van de tegenstander werd de 3e dubbel verloren. Dit betekende dat de laatste damesdubbel, tegen de nummer 1 geplaatste, beslissend zou zijn voor de eind positie van Jill en Cindy; werd het de 2e plaats en daarbij een plek op het erepodium of de 3e plek?
Eerst was de finale singel aan de beurt. De eerste set ging tot het einde gelijk op, maar helaas verloor Cindy met 21-16. Met hernieuwde motivatie en gedrevenheid startte Cindy de 2e set. Cindy, enorm dominerend in het spel en in de 2e set maakte het zeer spannend. Pas na een aantal maal setpoint te hebben gehad en zelfs 1 matchpoint tegen lukte het Cindy om de 2e set met 25-23 te pakken! Dit dominerende spel zette Cindy goed door in de derde set en stond bij de wissel met 11-8 voor. Uiteindelijk kon de tegenstander toch een antwoord vinden op Cindy haar spel en zette de achterstand om in winst; de derde set werd verloren met 21-14.
De damesdubbel (poule) finale werd als allerlaatste wedstrijd van het toernooi gespeeld. Alle ogen dus gericht op Jill en Cindy. Het werd uiteindelijk een zeer succelvolle  en geoliede wedstrijd voor Jill en Cindy, naadloos vulden zij elkaar op en de tegenstanders kregen geen kans om in hun spel te komen. Met 21-18 en 21-11 staken zij de winst in hun zak en dus een uiteindelijke 2e plaats in de Dames Dubbel 4!
Resultaten:
Cindy:
2e plaats Dames Singel 4
2e plaats Dames Dubbel 4
Halve finale Gemengd Dubbel 4
Jill:
2e plaats Dames Dubbel 4
Halve finale Dames Singel 4
Seniorencompetitie trainer Ralph Starren won de herenenkel 1 en werd tweede in het gemengd dubbel!
Het bestuur feliciteert de winnaars van harte. Bij dezen bedanken wij ook Sandra voor het schrijven van dit erg leuke artikel! We verwelkomen dit soort initiatieven graag nog veel vaker!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.