BC Weesp toernooi wederom groot succes!Deze zaterdag stond het jaarlijkse BC Weesp toernooi op het programma. Normaliter een van de hoogtepunten in het badminton seizoen en dit jaar was dit wederom een hoogtepuntje!
Met een record aantal deelnemers van Gaaspertinus en zowiezo een enorm aantal deelnemers werd er tot laat in de avond gespeeld maar dat was niemand een probleem. Dit jaar deden we met liefst 27 spelers mee: Youssef, Roy, Farley, Iliaz, Angelique, Rosina, Melle, Korneel, Bruno, Thomas, Rosa, Cindy, Martijn, Kimani, Owen, Auke, Mickey, Anh-Tuan, Rachel, Vincent, Robert, Merel, Elden, Asmara, Dieuwke, Eluse en Frank. Voor de oplettende lezer: ik ben dit keer Danielle niet vergeten, ze deed bij dit toernooi echt niet mee! Om te zorgen dat we de wisselbeker bij voorbaat al zouden winnen hebben we extra versterking uit Duitsland ingevlogen: Moritz en Luisa. Mijn Duitse vocabulaire is bijna verdubbeld in 1 dag: Naast “Ich spreche kein Deutchs” nu ook “los getz”! Verder werden we bijgestaan door uiteraard niemand minder dan Clelsea ( / Chelsey?), Mr Jonk senior, Sandra, en onze Nestor Guus “Guusje!!” Wiesemann. Guus zag dat het goed was en had zelfs goede tips hier en daar (oa voor de wedstrijd van Rosa en mij tegen oa Noah Haase: “maak hem moe, je hebt vast een betere conditie dan hij..”), waarvoor dank!

Teveel wedstrijden en mooie momenten om op te noemen, toch een poging gewaagd!

 • Vincent neemt de titel van “meest verlepte speler” over van Roy die hem vorig jaar won. Vincent heeft in totaal rond de 5 uur gesingeld en op een gegeven moment was het niet meer duidelijk of hij nu juist net klaar was of juist net moest beginnen: permanent uitgewoond! Maar zoals we Vincent kennen bleef hij doorgaan en haalde uiteindelijk de 2e prijs in de single (verloren in onderlinge broedermoord van Elden), en winnaar in de heren dubbel!
 • Over heren dubbels gesproken: Robert wist het al voordat er 1 shuttle geslagen was: de finale ging bereikt worden en daarna zouden Frank en hij wel verder kijken. En zo geschiede! De finale werd bereikt, maar helaas ook verloren.
 • Martijn liep de hele dag met een grote grijns door de sporthal: kwam dit omdat hij precies 2 puntjes meer had gemaakt dan Rosa en ik in de mix en zo wel door was naar de halve finale ten koste van ons? Of zou het misschien toch simpelweg verliefdheid zijn? Of zou hij al geweten hebben dat hij toch wel verrassend de heren dubbel in de 1 zou gaan winnen later die dag? Onze acrobaat moest daarvoor zijn kunst-en-vliegwerk naar een nieuw niveau trekken maar hij heeft bewezen dat zelfs tegen de Nederlandse top je prima rallies kunt winnen terwijl je meermaals naar de grond duikt!
 • Heren dubbel was toch wel ons onderdeel gisteren want ook in de 8 stonden we in de finale, en deze wisten Roy en Kimani bovendien te winnen! Roy die niet meer singelt is toch wel even wennen voor mij maar daardoor wel meer energie voor de dubbels!
 • Rosina wist het zeker: ze ging geen wedstrijd winnen! 3 mixen verder stond ze opeens samen met Frank in de kwartfinale! Die wedstrijd tegen Melle en Angelique ging verloren waarna laatstgenoemden doorstoomden naar de finale die ze helaas niet wisten te winnen.
 • In de gemengd dubbel 6 waren Farley en Asmara dicht bij succes, halve finale net aan verliezen van uiteindelijke winnaars! Misschien dat iets meer communicatie had geholpen om die laatste puntjes binnen te halen, Asmara had echter zo gepland dat ze geen stem had gisteren. Wel lekker rustig voor Farley op de baan!
 • Cindy was helemaal in haar nopjes over dit toernooi: ze mocht namelijk als enige 2x mixen. Een keer met Robert (ijzersterk achterin en met een verwoestende smash) en een keer met Rosa (ijzersterk achterin en met een verwoestende smash). In de mix met Rosa werd uiteindelijk de tweede plaats behaald!

Het mag geen verrassing genoemd worden maar we kregen de wisselbeker weer mee naar huis!
Er zijn veel filmpjes en fotos gemaakt door de toernooi organisatie –


https://photos.google.com/share/AF1QipPlfktqf3Dp43f6Kzq5Fo-U8mr2Vv4rs6D6Aa5SRsgLAriIpVJ266-jqhfJgRxgLg?key=UFJ3NjQxVG1TdUxsV1hDOElwd19lZHU1TlpFYjJnhttps://photos.google.com/share/AF1QipNngsH4KVKD0F7gxSlZlASScRFKwtGJxI3tVlhN73KzAMuo1c4ktJ0HIpW5jXjibw?key=eUUwN3FycUNBbFZlUGg4TFJMMlhYVl9aTFVIRDJn

Prijzen:

Categorie 1:

 • HD: 1e prijs Martijn (met partner Ruben)

Categorie 4:

 • HD: 2e prijs Robert & Frank
 • DD: 2e prijs Cindy & Rosa
 • GD: 2e prijs Melle & Angelique

Categorie 6:

 • HE: 1e prijs Elden
 • HE: 2e prijs Vincent
 • HD: 1r prijs Vincent & Thomas

Categorie 8:

 • HD: 1e prijs Kimani & Roy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.