Wedstrijdverslag Gaasperdam 4 – Duinwijck 11 (3 – 5)

Na een welverdiende speelvrije week mocht Gaasperdam 4 op de zaterdagavond voor Sinterklaas weer eens aantreden voor een thuiswedstrijd. Het is inmiddels speelweek 8, hetgeen betekent dat de tweede helft van de competitie is begonnen. En wat is dan mooier om tegen de tegenstander te spelen tegen wie we in ronde 1 met 7 – 1 van hadden gewonnen, namelijk Duinwijck 11.

Dion Keulen mocht als gebruikelijk weer eerste heer spelen, dit keer echter tegen een invaller die er in de thuiswedstrijd niet bij was. Deze heer bleek, ondanks een licht overgewicht, een lastige tegenstander en wel met name door zijn racketvaardigheid. Desondanks wist Dion, zij het met enige moeite, de partij met 15 – 12 en 17 – 16 te winnen (1 – 0). Tommy Pattij kreeg als tweede heer dezelfde tegenstander als in de thuiswedstrijd. Verloor hij toen door gebrek aan ritme nog redelijk eenvoudig, nu overklaste hij zijn tegenstander en won met 15 – 11 en 15 – 5 (2 – 0).

Cindy van der Horst speelde dit keer weer als eerste dame, maar kreeg weinig grip op het spel van de tegenstander en verloor de eerste set met 6 – 11. Vervolgens kreeg Cindy van de coach de gouden tip (‘Besteed minder aandacht aan je slagen en meer aandacht aan je lopen, zorg dat je klaar staat’) en tikte haar tegenstandster vervolgens met 11 – 0 en 11 – 0 van de baan (3 – 0). Bij tweede dame Ginette Germs ging de single helaas niet lekker (‘Ik begin een steeds grotere aversie tegen dat spelletje te krijgen’) en ze verloor kansloos met 4 – 11 en 7 – 11 (3 – 1).

Met onze traditionele 3 – 1 voorsprong leek het scenario van de thuiswedstrijd zich weer te gaan herhalen. De heren dubbel van Hans van Os en Tommy leek echter nergens op en onze heren werden met 6 – 15 en 3 – 15 genadeloos afgeslacht (3 – 2). Bij de dames dubbel van Rosina van Maanen en Cindy leek het na een trage start (de eerste set werd met 12 – 15 verloren) alleen maar beter te gaan, hetgeen resulteerde in een overtuigende 15 – 5 overwinning in de tweede set. Helaas bleek achteraf tussen de 2de en 3de set iets te zijn voorgevallen, waardoor de motivatie van de dames tot het nulpunt was gezakt en met 2 – 8 achter van speelveld werd gewisseld. Aansporingen van clubgenoten 3 banen verder wisten onze dames nog tot 14 – 14 en 16 – 16 terug te brengen, maar het kwaad was reeds geschied en de set werd met 16 – 17 verloren (3 – 3).

Door dit onverwachte verlies was het moeilijk de juiste motivatie op te brengen voor de mixen. Gelukkig had ik deze week specifieke mix-training van onze hoofdtrainer gekregen en kon ik mij samen met Ginette concentreren op hetgeen ik had geleerd. Nu is het in praktijk brengen van iets dat je hebt geleerd altijd moeilijk, maar het werd nog moeilijker doordat we tegen een sterke heer moesten spelen. Achteraf gezien was onze 10 – 15 en 13 – 15 nederlaag best een goede prestatie, maar het blijft een nederlaag (3 – 4). Van de mix van Dion en Rosina kregen we niet meer te zien dan de teleurstellende setstanden 15 – 12, 6 – 15 en 3 – 15 (3 – 5).

Per saldo dus een bedroevende 3 – 5 nederlaag. Het hoogtepunt van de avond moest dan maar worden gevonden in het drankje en hapje met de tegenstander, wat uiteindelijk wonderwel goed beek te lukkem. Nog diezelfde avond maakten we als team de afspraak om op dinsdag na de training de onderhuidse spanningen in het team te bespreken. Voor het resultaat van de bespreking verwijs ik u graag naar de niet gemaakte notulen…
Hans van Os

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.