Verslag Flair-toernooi 2005

Eindelijk was het dan zover: op zaterdag 7 mei 2005 vertrokken we richting Alphen aan de Rijn om deel te nemen aan het toernooi dat georganiseerd werd door BC Flair. Voor mij was het inmiddels de 3de keer dat ik mee zou doen en aangezien ik vorig jaar een 2de plaats in mijn singel had behaald, ging ik er met alle vertrouwen naar toe.

Na eerst Ginette Germs opgepikt te hebben, konden we vertrekken om onze eerste wedstrijd te mogen spelen op een wel heel erg relaxte tijd van 12:00 uur. Aangekomen bij de sporthal eerst alle luchtbedden en slaapzakken naar de tribune gesleept en na een half uurtje gewacht te hebben konden we starten met het toernooi.

De meeste Gaasperdammers kwamen de eerste ronde zonder enige problemen door. Toen kwam daar de tweede ronde die voor een aantal fataal werd en er dus al meteen uit lagen maar wat dus wel perspectieven bracht voor de naderende nacht (namelijk feesten en de volgende dag niet brak op de baan te hoeven staan). Nadat ik ook zelf mijn laatste wedstrijd had gespeeld kon ik genieten van een pasta-maaltijd die mij de nodige energie gaf voor het verdere verloop van de avond.

Na eerst gedoucht te hebben, begon het spektakel luchtbedden oppompen. Bij iedereen verliep dit zonder problemen behalve natuurlijk bij die van mij. Na verscheidene pogingen van onder andere Ferry Voortman, Marcel Panse en Rosina van Maanen om hem dan maar met de mond op te blazen besloot ik toch maar verder te gaan met de pomp. Na een half uur gepompt te hebben kwam daar verder ook niet veel van terecht totdat daar ineens mijn redder in de nood voorbij kwam namelijk Ahn-Tuan (BV Martinus) die zo’n elektrisch pompgeval bij zich had en ik gelukkig ook voorzien was van een bedje.

Het feest kon nu eindelijk beginnen en al snel kwam de stemming er goed in nadat de meeste van ons voorzien waren van een lekker biertje of voor onze die-hard Rosina een lekkere ijskoude cola! Toen we even later de tribune opliepen om even te kunnen bijkomen van al het gedans was daar ineens een man die ons vertelde dat we alleen beneden in de hal zelf moesten slapen vanwege het brandgevaar. Na alle luchtbedden en slaapzakken over de reling naar beneden te hebben gegooid, voegden we ons weer bij alle feestgangers in de kantine.

Het werd al wat later en Ferry besloot toen ook maar eens op te stappen dus Rosina en ik brachten hem even naar zijn autootje en wensten hem een fijne reis toe waarna we onze zoektocht naar Saskia van Gils, die we al een tijdje kwijt waren, maar eens begonnen . Na alle kleedkamers, toiletten, de kantine, het buitenterrein en de hal zelf te hebben onderzocht was er geen spoor van haar te bekennen. Rosina hield het voor gezien en ging er met Korneel Duyvesteyn vandoor terwijl ik nog samen met Roy Kouw (ook BV Martinus) een laatste poging deed Saskia te vinden maar dit mocht echter niet baten. We besloten onze slaapplekken maar eens op te zoeken en toen we daar aankwamen, stuitte ik op Rosina en Korneel die op mijn luchtbed lagen te klooien. Na ze eraf gesmeten te hebben, kwam Saskia ook weer boven water en konden we gaan pitten. Na nog heel wat nutteloze verhalen te hebben verteld werd mij vriendelijk verzocht mijn mond nu eens eindelijk dicht te houden en al snel viel ik in slaap.

`s Ochtends sprong de zaalverlichting rond een uur of half 9 aan en was het gedaan met onze nachtrust die voor mij toch wel zeker 3 uur geduurd heeft terwijl dat bij Rosina maar een half uurtje was (waarom blijft nog altijd de vraag… lol). Na snel gedoucht te hebben en wat te hebben gegeten konden de meeste van ons nog lekker even bijkomen van de nacht maar ik mocht om half 11 aantreden in de kwartfinale van mijn singel.

Toen de 1ste set voorbij was, die ik helaas met 11 – 8 verloor, was ik al helemaal kapot waarna ik in de 2de set ook nog eens door mijn enkel ging, was het gedaan wat betreft de singel. De overige Gaasperdammers die de vorige dag naar huis waren gegaan, drupten ook langzaam binnen. Dion won mooi zijn kwartfinale singel terwijl Ben en Nick helaas onderuit gingen in hun dubbel en ook de mix van Dion en mij ging verloren.

Toen was het tijd voor de halve finale van mijn dubbel die ik samen met Cindy van der Horst vrij gemakkelijk won.Van tevoren hadden we al bedacht dat we dan Rosina en Saskia in de finale tegen zouden komen maar doordat zij hun halve finale verloren, ging het plan mooi niet door. Na een zwaar bevochten halve finale in haar singel, mocht ook Chantal zich bij het rijtje spelers voegen net zoals Dion die klaar waren wat betreft dit toernooi.

Rond een uur of drie konden we aan de finales beginnen waarbij we door Gaasperdam door 3 speelsters werden vertegenwoordigd namelijk Suzanne Mulkens met Dennis Blom in hun gemengd dubbel B en Cindy en ik dus in onze dames dubbel C.

Wij mochten als eerste en na de eerste set nipt te hebben gewonnen met 17 – 14, gingen we in de tweede set helemaal de mist in die we dan ook verloren met 15 – 6. Het werd dus een 3-setter die we kostte wat het kost wilden winnen en na 5 minuten gerust te hebben begonnen we vol vertrouwen aan de derde set. Al snel kwamen we in ons spel en voordat we het wisten stonden we met 14 – 1 voor en waren we dus nog maar 1 punt verwijderd van de overwinning. Dit punt viel zonder enige moeite en we hadden een 1ste plaats te pakken.

Toen was het Suzanne haar beurt om aan te treden. Na goed gevochten te hebben, verloor zij helaas in 2 sets.

Na een snelle prijsuitreiking konden we weer richting huis vertrekken met een leuk zakcentje, een roos en weer een heel leuke ervaring erbij aangezien het voor mij de eerste keer was dat ik bleef slapen bij een toernooi. Ik kan en met mij velen terug kijken op een heel erg leuk, gezellig en geslaagd toernooi waar ik volgend jaar absoluut weer naar toe ga.

Maddie van Kampen

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.