Martinus/Gaasperdam neergestreken in Wezep!

Martinus/Gaasperdam neergestreken in Wezep!

Afgelopen zaterdag 21 maart hebben we met een flinke delegatie het 29e Kamphal toernooi te Wezep bezocht: Rosina C, Vincent R, Dieuwke de V, Thomas van H, Rosa H, Tomas W, Jeroen & Bram van Rooij, Popma, en mijzelf. Dit keer wederom een avontuur om er te komen, iedereen had zijn eigen strategie erop na gehouden. Tomas was zo snugger om zijn eerste wedstrijd te verzetten omdat hij ‘helemaal uit Amsterdam’ moest komen. Zal de leeftijd zijn. Rosa wist uberhaupt niet waar het was (“volgens mij ergens tussen Groningen en Almere?”), maar toch heeft iedereen het gehaald. Een half uur door een bos, vervolgens kom je op een plek waar 4 huizen staan, 6 bomen, en een sporthal. Dat noemen ze Wezep. We hebben ons later op de dag laten vertellen dat er 12000 mensen ingeschreven staan als woonachtig te Wezep. Ben benieuwd waar dan. Wel een mooie omgeving, zeker vergeleken met onze vorige bestemming Rotterdam.

Het toernooi is een 2/5/7/9 toernooi, en er mocht maar liefst in 4 onderdelen ingeschreven worden. Zo konden onze deelnemers in categorie 5 hun geluk beproeven in 1 onderdeel in de 2. In categorie 5 wisselende successen, zowel Popma/Dieuwke als Thomas/Rosina kwamen niet door de eerste ronde heen in de mix. Daarentegen ontdekte Vincent nieuwe talenten in de mix en wist hij de halve finale te behalen met een wanted partner, waar hij uiteindelijk in 3 sets sneuvelde. In de dames enkel en heren dubbel weinig succes, met vroege uitschakeling voor Dieuwke in de singel, Popma/Thomas en Vincent/Tomas in de dubbel.

De heren enkel en dames dubbel bleken uiteindelijk meer succesvol. Met Vincent, Popma en Tomas in de kwartfinale zag het er goed uit voor ons. Vincent redde het uiteindelijk net niet na een bloedstollende partij, maar Popma en Tomas stoomden door naar de halve finale waar broedermoord op het programma stond. Ondergetekende vond Tomas toch wel erg lief voor Popma, zo kon Popma zich opmaken om revanche te nemen op de persoon die Vincent in de kwartfinale een halt toeriep. Tot op het bot gemotiveerd, en met steun van super-coach Tomas en zijn kornuiten volgde een ware thriller. Helaas geen Amerikaans einde, verlies voor Popma in 3 sets. In de dames dubbel bereikten onze toppers Rosina/Dieuwke vrij eenvoudig de finale, daar bleken ze uit te komen tegen de koningin van de schijnballen. Dieuwke vond dat de N van schijn meer als een T uitgesproken diende te worden, een tweede plek was het resultaat.

Categorie 2 werd gedomineerd door BC Amersfoort die met hun 2 teams uit de eerste divisie deelnamen. Veel mooie wedstrijden gezien waarvoor dank, en toch wel strijd geleverd vanuit onze kant. Vincent, Tomas, Rosa en ik beproefden ons geluk in de single maar zonder succes. Aan kopman Jeroen de taak om onze eer in de single enigzins te redden. Met kleine Bram als supporter werd er gestreden voor elk punt maar kwam papa net te kort. Bram vond het maar niks en vond het op zijn plaats om papa te verblijden met een vieze luier bij terugkomst van de baan. Astublieft!!

Thomas en ik kwamen nog een ronde verder in de dubbel waarna een duo van BC Amersfoort een maatje te sterk bleek. Rosina/Rosa speelden in een poule, de eerste wedstrijd meteen tegen BC Amersfoort. Rosina kwam terug met de teksten “waar ben ik aan begonnen! nooit moeten doen!! ik stop ermee!!”, u raadt hoe deze wedstrijd is gegaan. Maar met de inmiddels befaamde woorden van Rosa “Maakt niet uit. Gewoon lekker spelen. Hahahaha.” kwam Rosina er mentaal weer bovenop en hebben ze het de uiteindelijke winnaars in de poule nog lastig gemaakt! In de mix de taak voor Rosa en ik om het geweld uit Amersfoort af te stoppen. Tot de finale lukte dit aardig, in de finale tegen hun laatst overgebleven koppel. Met ongeevenaarde steun van de achterban wisten we een setje af te snoepen, helaas de derde set kwamen we net tekort.

Prijzen die we mee mochten nemen richting Amsterdam:
HE5: Popma: 2e prijs
Finale tegen Kyle van der Vliet: 21-16 17-21 16-21

DD5: Rosina/Dieuwke: 2e prijs

Finale tegen Rinske Deriga/Marije Gemmink: 12-21 16-21

GD2 Rosa/Korneel: 2e prijs
Finale tegen Elwin Wu/Manouk Los: 15-21 21-18 17-21

Een verslag van de wedstrijdleiding met foto’s erbij staat op http://www.badminton80wezep.nl/nieuws/veel-spannende-wedstrijden-tijdens-29e-kamphaltoernooi/

Na het toernooi stond het traditionele diner op het programma. Beste wat we konden vinden in Wezep heet ‘Grillroom Alien’ wat met name goed scoort op prijs-kwaliteit verhouding. Dubieus. Met de woorden van Lafina in ons achterhoofd toch maar eerst teruggereist naar de bewoonde wereld en van de haute cuisine van de grote M genoten met de toen nog overgebleven strijders van Martinus/Gaasperdam!

wezep
Een prima georganiseerd toernooi, erg gezellig en zeker voor herhaling vatbaar!

Korneel

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.