Martinus / Gaasperdam herovert wisselbeker bij Dropshot wintertoernooi!


Geen betere manier om het nieuwe jaar te beginnen dan met een dag lang afzien op de badmintonbaan. We reisden dit jaar met een record aantal van 19 spelers van Martinus Gaasperdam af naar het Dropshot wintertoernooi in Den Haag: Alexander (/ Popma), Angelique, Anja, Anne, Bas, Bianca, Bjorn, Dieuwke, Elden, Frank, Jessica, Korneel, Lianne, Mark, Melissa, Mickey, Rosa, Thomas en Youssef. En eigenlijk moeten we daar Wietse nog bij optellen, en niet te vergeten gouwe-ouwe Ferry Voortman. Weliswaar gehuld in een kanarie-geel Almere trainingpak had hij daaronder enkel kleding in onze clubkleuren, nog steeds stiekem een beetje een Gaasperdammer! We waren zeker niet de enigen die hun weg naar Den Haag hadden gevonden, het toernooi was goed gevuld met maar liefst 271 inschrijvingen!

Met zoveel deelnemers waren er teveel mooie momenten en bijzondere wedstrijden om te noemen, toch een paar hoogtepunten:

Bij Gaasperdam zijn we niet gewend dat er mensen singel spelen, daar doen wij simpelweg niet aan. Echter, bij Martinus spelen een aantal notoire kilometervreters, zo is er ook wat te genieten tijdens de singel rondes. Voornamelijk leedvermaak als Mark op de baan staat en systematisch zijn tegenstanders het licht uit de ogen rallied. Helaas kon Mark pas vanaf de 2e ronde meedoen, maar hij laat zien dat hij meedoet om de prijzen ook bij zo een sterk bezet toernooi. Hij staat inmiddels op nr1 bij de bookmakers voor de aanstaande clubkampioenschappen! Verder viel op te merken dat toen laat op de dag omgeroepen werd dat er invaller werd gezocht voor dames enkel, Lianne geen moment aarzelde en zo ongeveer naar de wedstrijdleiding toe sprintte, klaar voor de strijd. Ze liet de Gaasperdam delegatie in complete shock en verbazing achter. 

Waar we bij Gaasperdam wel goed in zijn is eten: een hele hoop eten. In de loop van de ochtend stond er broedermoord op het programma: Youssef en Dieuwke tegen Rosa en partner. Youssef vond het een goede voorbereiding om maar liefst 2 maaltijden naar binnen te werken vlak voor de wedstrijd. We hebben hem naar de baan gedragen waar hij naar horen zeggen toch nog een set heeft weten te winnen! De overtreffende trap: Mijn dubbelpartner werd verwend op allerlei Chineze lekkernijen door Rosa en Melissa en kon letterlijk geen stap meer zetten tijdens onze 2e wedstrijd, maar ook daar werd toch nog 1 set gewonnen op wonderbaarlijke wijze! 

Verder vielen er meerdere Gaasperdammers uit elkaar in de loop van de dag maar dat mag niet bijzonder genoemd worden, daar zijn we best goed in! Aan het eten heeft het niet gelegen, zou het dan toch met algehele fitheid te maken hebben?

Er is gelukkig ook nog wat gewonnen door onze vereniging. In de B speelde Elden. Het is nu eindelijk duidelijk waarom hij geen competitie speelt: zodat hij namens onze club veel punten kan scoren in een ietwat lage klasse voor hem! Hij maakte in de singel iedereen met de grond gelijk, en in de dubbel aan de zijde van Alexander werd ook iedereen weggeblazen. Dit tot ongenoegen van Alexander die veel liever aan de bar verbleef dan op de baan, hij was oprecht gefrustreerd met het behalen van de finale. Om het verhaal compleet te maken: de dubbel finale was de allerlaatste wedstrijd van de dag. Vervelend voor Alexander maar leuk voor de rest van de groep. Bas en Bjorn hadden zelf een love-couch erbij gepakt om te kijken hoe het koppel waar zij van verloren in de halve finale ten onder zou gaan tegen gretige Elden en gefrustreerde Popma, en zo geschiede!

In de A werd er best goed gepresteerd maar vaak net niet genoeg voor de prijzen, op 1 uitzondering na en die kwam uit onverwachte hoek. Ondergetekende zou gaan mixen met Sandra maar die had zich geblesseerd met hardlopen (iedereen weet nu toch wel dat hardlopen niet gezond is?). Remco van de toernooileiding probeerde me enigzins panisch over te halen om met een wanted te spelen. Normaliter ben ik daar niet zo van, maar er was mogelijk een dame bereid te gaan spelen die volgens mijn clubgenoten best een aardig potje kan mixen (quote van sandra: “daar ga je echt het toernooi wel mee winnen!!”). Ik werd alleen door meerdere clubgenoten onafhankelijk gesommeerd om nu toch echt een beetje aardig te zijn voor mijn partner tijdens de wedstrijden, dacht dat ik dat altijd al ben maar goed….. Afgaande op Sandra’s voorspelling had ik flinke weddenschappen afgesloten dat ik echt zou winnen. Wat bleek, die dame bleek meer dan goed te kunnen mixen en we cruishden zo de finale in! Helaas waren de tegenstanders in de finale een maatje te groot, maar toch een mooie 2e plek! Helaas een hoop geld verloren maar wel een ervaring rijker! 

Als toetje op het toernooi kwam de onthulling dat wij als Martinus / Gaasperdam de wisselbeker hebben gewonnen! Een aantal jaar geleden heeft deze beker al geschitterd in de kantine van BV Gaasperdam, en dit zal spoedig weer zo zijn! 

Een enorm leuk toernooi, super goed en met veel passie georganiseerd door de mensen van Dropshot (waarvoor dank), volgende editie gaan we zeker weer proberen met een grote groep deel te nemen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.