Jeugd: Verslag eerste ronde Champions League

Op zondag 6 februari is de Champions League weer begonnen. De Champions League is een toernooi waarbij kinderen zonder enige wedstrijdervaring kennis maken met competitie. Van BV Gaasperdam doen dit jaar 4 teams mee.

Warming-up

Team 1 (Dream Team): Iliaz Asruf, Martijn Daniëls, Vince Vermeij, Jennifer Gelderman en Kimberley Gorter.
Team 2 (De Gaasperdammertjes): Ryan Awadhpersad, Reinier Maas, Tim Spruijt, Suraya Amanh en Aarti Bissumbhar.
Team 3 (De Coole Gaasperdammers): Niels Maas, Mitch de Swaan, Luc van Zalen, Nadia Banouche, Paivi Reckman en Fenna de Vries.
Team 4 (The Big Five): Amar Awadhpersad, Saif Basnoe, Sunayna Amanh, Maaike Janz en Lee Wen Omar.

The Dream Team moest deze ochtend spelen tegen Almere Buiten. Martijn beet de spits af door de eerste heren enkel te spelen. De eerste set had hij moeite met zijn tegenstander maar wist toch te winnen (1 – 0). In de tweede set had hij zijn tegenstander door en wist met slim spel de wedstrijd te winnen. De tweede heren enkel werd gespeeld door Iliaz. Hij had moeite met het niveau van de tegenstander en verloor jammer genoeg (1 – 1).Jennifer en Kimberley: af en toe moeilijk...

Kimberley ging als eerste dame spelen en ze was genadeloos. Ze gaf haar tegenstander geen punt (2 – 1). Jennifer ging als tweede, maar had net als Iliaz moeite met het niveau van de tegenstander. Tussenstand: 2 – 2.

Bij de herendubbel kwam Vince in actie. Samen met Martijn wist hij de dubbel te winnen (3 – 2). De dames hadden het in de dubbel af en toe moeilijk, maar wonnen toch in 2 sets (4 – 2). Vanaf dit moment kon het team niet meer verliezen, maar ze namen geen genoegen met gelijk spel. Vince en Kimberley waren in the winning mood en maakten hun tegenstanders genadeloos in tijdens de mix (5 – 2). De winst was dus binnen toen de tweede mix begon. Iliaz en Jennifer hadden het net zo moeilijk als in hun single en verloren deze mix. Eindstand: 5 – 3.

De Gaasperdammertjes moesten spelen tegen Martinus Amstelveen. Ryan was de eerste heer en won met moeite in 2 sets van zijn tegenstander (1 – 0). Tim ging als tweede, maar de tegenstander bleek net te sterk voor hem (1 – 1).

De eerste dame van dit team was Suraya. Het was een lange drie setter, de eerste set verloor ze en in de tweede kwam ze goed terug en won ze. De laatste set verloor ze net met 1 punt verschil (1 – 2). Aarti ging als tweede dame en wist de score weer gelijk te brengen (2 – 2).

De herendubbel was snel voorbij: Reinier en Tim speelden geweldig samen en wonnen dan ook (3 – 2). De damesdubbel ging helaas verloren, waardoor de stand gelijk was voor de mixen (3 – 3). De Gaasperdammertjes wilden graag winnen en lieten dat ook zien in de mix. Allebei de mixpartijen werden gewonnen. Eindstand 5 – 3.

De Coole Gaasperdammers speelden tegen een team van Flower Shuttle. Niels begon met de heren enkel, maar hoe goed hij ook speelde, de tegenstander had meer ervaring (0 – 1). Luc ging als tweede singelen en wist met slim spel en ervaring te winnen (1 – 1).

Paivi had een lange driesetter. Ze bleef vechten tot aan het einde, maar de tegenstander was sterker (1 – 2). Fenna ging als laatste singelen en verloor met ruime cijfers (1 – 3).

In de herendubbel kwam Mitch samen met Niels op het veld. Ze hadden een spannende driesetter, maar ze verloren door hun eigen enthousiasme (1 – 4). In de damesdubbel gingen Paivi en Nadia voor de winst. Maar weer een drie setter was iets te vermoeiend en verloren ze deze partij ook na een zware strijd (1 – 5).

Het team nam geen genoegen met maar één puntje en dus wonnen ze beide mixen. Eindstand 3 – 5.

The Big Five speelden tegen een team van Almere. Het team moest het met 2 dames doen, aangezien Maaike ziek was. Beide herenenkels van Amar en Saif gingen helaas verloren (0 – 2), maar Sunayna wist tijdens de eerste dames enkel een puntje binnen te halen. Sunayna speelde een lange partij van een uur om in drie sets te strijden voor het puntje (1 – 2). Lee Wen had een hele goede tegenstander en verloor met ruime cijfers (1 – 3).

De herendubbel was een hele spannende partij, maar helaas ging deze ook verloren (1 – 4). In de damesdubbel was het niveau net iets te hoog voor de jonkies van Gaasperdam (1 – 5). In de mix speelden The Big Five geweldig. Ze wonnen beide mixen, waardoor de eindstand 3 – 5 werd.

Het was weer een goed geregelde dag die door zowel de kinderen, de ouders als de begeleiders leuk werd gevonden. Iedereen was enthousiast over de partijen ook al duurde de dag iets langer dan verwacht. Zondag 20 februari weer!!!
Paricia van Oers, begeleider Champions League

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.