Competitie: Verslag OTK Gaasperdam C2 – Amsterdam C2

Op 8 februari 2005 heeft team 9 kennis gemaakt met de OTK (Open Team Kampioenschappen), waarin we als team Gaasperdam C2 zijn ingedeeld in poule C4.

De eerste wedstrijd wordt thuis tegen Amsterdam C2 gespeeld. Door de poule-indeling worden de thuiswedstrijden op de dinsdag afgewerkt, hierdoor is het aantal banen beperkt omdat de hogere teams op dat moment hun training hebben. Dankzij de bereidwillende medewerking van Mike van Daal, kunnen we toch gebruik maken van twee banen om de singlepartijen te spelen. Klasse Mike!!!

Kort samengevat: de heren singles worden gekenmerkt door een superieur Amsterdam waartegen door de Gaasperdammers geen eer is te behalen (0 – 2). De dames singles geven een ander beeld te zien, waarbij invalster Jenny Jacobs haar tegenstandster een zelfde lesje geeft als de heren hadden ondervonden. Met 11 – 3 en 11 – 4 weet ze haar partij vol overtuiging te winnen (1 – 2).

In de partij van Inge van Eijkelenburg gaat het lange tijd goed. Inge neemt een voorsprong en komt zelfs met 7 – 2 voor te staan, dan gaat het mis en wint de Amsterdamse toch nog met 11 – 7. In de tweede set gaat het wisselend en heeft Amsterdam bij 9 – 9 uiteindelijk met 9 – 11 de langste adem (1 – 3).

Het heren dubbel zit al weer aan de kant voor er eigenlijk was begonnen: een 1 – 15 en 2 – 15 pak slaag (1 – 4). De dames dubbel Jenny en Inge spelen in de eerste set een puike partij badminton, waarbij alles wat ze ondernemen lukt en wordt omgezet in punten. De set wordt met 15 – 6 gewonnen. Dit geeft de burger weer moed, helaas niet al te lang want in de tweede set komen de Amsterdamse dames sterk terug en meppen ze Jenny en Inge met 15 – 1 van de baan. De beslissende set is weer iets spannender maar de Gaasperdamsters komen de klap uit de tweede set niet meer te boven en verliezen met 8 – 15 (1 – 5).

Bij de mixpartijen is er verder geen eer meer te behalen en komt de uitslag uiteindelijk terecht op 1 – 7. De 17e februari komt Gaasperdam C2 weer in actie, dit keer tegen Arcade C4 in Almere. We houden jullie op de hoogte!
V.E.R. Slaggever

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.