Jeugd: Verslag Champions League van 10 februari 2008

Verslag van het toernooi op 10 februari 2008

Onder het mom van “jij kunt vast heel goed een stukje schrijven”, ben ik deze dag begonnen met aantekeningen te maken van de Champions League van onze Gaasperdammerjeugd in Almere. Na een ’te’ grote kop cappuccino met voetenbad kon de ochtend beginnen.

De jeugd begon de ochtend aardig sportief. Zij gingen gezamenlijk warm lopen, waar enthousiast aan meegedaan werd. Hierna gingen de wedstrijden van start op 6 veldjes. De kinderen wisten al precies waar zij heen moesten.

Soerano en Douwe begonnen als eerste en speelden een goede partij herendubbel. De stegenstander was iets sterker maar dat mocht de pret niet drukken. Verderop spelen Uma en Amrita een fantastische damesdubbel. Ondanks dat beide een goede slag hebben, hebben ze de winst niet behaald. Wat van onze jeugd heel sportief was, is dat ze na elke wedstrijd, de tegenstander een hand gaven. Dat hoort natuurlijk ook maar ze deden het uit zichzelf.

Ondertussen zaten de meegekomen ouders ook niet stil. Ze waren druk met aanmoedigen, koffie drinken en de verslaggeefster helpen met de namen van de kinderen. Ik kan ook niet alles weten.

Philis en partner wonnen een damesdubbel net zoals Sean, samen met een stand-in van Almere, een herendubbel won. Je ziet de kinderen in een wedstrijd groeien, ze hebben er echt zin in.

De kinderen werden tussendoor verwend met drinken en snoep. Tevens waren ze druk met het kleuren van ons spandoek. Hier kunnen ze ook een prijsje mee winnen als volgende week de laatste wedstrijden gespeeld worden.

Sorana en partner speelde een gelijkwaardige dubbel. Na een korte onderbreking, ze kregen advies van een van de organisatoren, gingen zij fanatiek verder. Sean en Raisha zie ik verderop glorieus in 2 sets winnen, dat is goed voor ons gemiddelde.

Philis (niet klein van stuk) wint haar enkelspel van een zeer kleine dame. Het is komisch om te zien. Ze had zelfs nog wat puntjes weggegeven zei ze, sportief toch.

Het was me een waar genoegen om onze jeugd zo fanatiek te zien spelen en ik zal er de volgende week bij de finale zeer zeker weer bij zijn. Waarschijnlijk klim ik weer in het toetsenbord om over de ontknoping verslag te doen, of iemand anders…..

Wordt vervolgt…

Foto’s van de Champions League kun je hier bekijken.

Yvonne van Wel

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.