Jeugd: Hans van Os wint Danish Junior Open 2004

In het weekeinde van 8 en 9 mei 2004 werd in Farum (Denemarken) het Danish Junior Open gespeeld, georganiseerd door Farum Badminton. Er kon worden ingeschreven in de categorie├źn onder 11, 13, 15 en 17 jaar in zowel de A-klasse als de Master-klasse. Naast natuurlijk de Denen waren er ondermeer deelnemers uit Duitsland en Hongarije.

Op vrijdagochtend 7 mei 2004 vertrok een kleine Nederlandse delegatie, bestaande uit de dames Kirsten Pastijn (DKC) en Selena Piek (Van Zijderveld) en de heren Jacco Arends (BC Duinwijck) en Hans van Os (BV Gaasperdam) om 9:00 uur voor een rit over 800 kilometer. ’s Avonds rond 18:00 uur arriveerde het gezelschap op het terrein van de lokale badmintonvereniging. Het complex bestond uit een aantal schoolgebouwen (inclusief centrale keuken) en een sporthal. Zoals gebruikelijk in Denemarken was de hal vrijwel uitsluitend gericht op badminton, met maar liefst 10 naast elkaar gelegen banen.

Op zaterdagochtend werden de voorronden (poules gevolgd door afvalsysteem) gespeeld, waarbij door de Nederlandse spelers geen schade werd geleden. In alle onderdelen wisten de Nederlandse spelers zich te plaatsen voor de volgende dag. Door het lange spelen, gevolgd door een disco en tot de kleine uurtjes internetten in het nabijgelegen schoolcomplex, was de nacht uiteindelijk natuurlijk veel te kort. Pas laat in de ochtend verdween de vermoeidheid van de gezichten van de spelers (en begeleiders).

Hans van Os jr.: winnaar Danish Junior Open In de kwartfinales werd de complete Hongaarse vertegenwoordiging onder 13 jaar door de Nederlanders uit het toernooi geknikkerd en na de halve finales werd duidelijk dat de finales een Nederlandse aangelegenheid zouden worden.

In de heren singel won Hans uiteindelijk met 15 – 9 en 15 – 11 van Jacco en in de dames single won Selena met 11 – 5 en 11 – 7 van Kirsten.

In de heren dubbel lieten de Nederlandse kampioenen weinig heel van de Deense tegenstanders en wonnen de finale overtuigend met 15 – 2 en 15 – 8. Ook de dames hadden in de finale weinig moeite met de Deense tegenstandsters en wonnen met 15 – 3 en 15 – 5.

Epiloog
Al met al een door de Denen uitstekend georganiseerd toernooi. De mogelijkheid om tegen een beperkte vergoeding volledig verzorgd bij het sportcomplex te verblijven, weegt op tegen de relatief lange reis. Uiteindelijk bleek deze Nederlandse vertegenwoordiging te sterk voor de Deense Master-klasse, dus de volgende keer wordt uitsluitend meegedaan aan toernooien van de Elite-klasse. Het aardige van het Deense systeem is echter dat ook en met name de Nederlandse subtop de gelegenheid kan krijgen zich te meten met de Deense subtop. Gezien de positieve ervaring zeker een aanrader voor de Nederlandse subtop!

Fred Arends, Hans van Os sr, Martin Pastijn en Tjapco Piek, begeleiders

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.