Jeugd: Gaasperdam sterk in jeugdtoernooi HBV

Op zaterdagochtend vroeg vertrok een 5-tal jeugdspelers van BV Gaasperdam richting Hoorn om deel te nemen aan het tweedaagse Hoornse Badminton Vereniging (HBV) Open Jeugdtoernooi 2003. Er kon worden ingeschreven voor de onderdelen enkel, dubbel en mix in de categorie├źn onder 9, onder 11, onder 13, onder 15 jaar en onder 17 jaar. Er hadden zich 105 deelnemers van 18 verschillende verenigingen ingeschreven.

In de categorie onder 17 jaar werd deelgenomen door Nick van den Houten, Dion Keulen, Maddie van Kampen en Marina van Os. Ze moesten het onder andere opnemen tegen spelers van Regionale Trainingscentra en het Topsport Steunpunt Amsterdam. Hier trainen de beste jeugdspelers en -speelsters van de regio, dus een mooie gelegenheid om de eigen prestaties te toetsen aan de toppers van Nederland. Nick van den Houten en Marina van Os wisten niet verder te komen dan de halve finale in respectievelijk het heren dubbel en het dames dubbel. Beter verging het Dion Keulen en Maddie van Kampen. Gezamenlijk bereikten ze de finale van het gemengd dubbel, maar moesten helaas de eer laten aan Dave Veerman en Monique van der Wouden (beiden HBV). Maddie van Kampen haalde met partner Iris Putters (Huizen ’96) ook in het dames dubbel de finale, maar waren niet opgewassen tegen het sterke koppel Monique van der Wouden (HBV) en Laura Termes (Duinwijck).

In de categorie onder 15 jaar was Hans van Os de enige deelnemer van BV Gaasperdam. Met verzorgd spel en grote werklust, wist Hans het tekort aan fysieke kracht te compenseren en behaalde 3 finales. In het heren enkel was hij de sterkste door in 2 sets (15 – 4 en 15 – 9) te winnen van dubbelpartner Jacco Arends (Duinwijk). In het heren dubbel moesten zij na een spannende partij echter de winst laten aan Rico Klaassen Bos en Jeffrey de Jonker (beiden HBV). Ook in het gemengd dubbel met partner Sophie Esser (Duinwijck) wilde het, alle inspanningen ten spijt, net niet lukken de partij te winnen van Jeffrey de Jonker en Monique Slaman (De Flinters).

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.