Jeugd: Verslag Clubkampioenschappen Jeugd 2008

Voor de kinderen die eraan meededen was het weer een leuke en spannende ervaring. Heel moedig was het meedoen van enkele badmintonners van de dinsdag groep. Let op, deze kinderen spelen nog geen competitie. Een tip aan deze kinderen: Ga zo door!

Er heerste zoals altijd weer een gemoedelijke en ontspannen sfeer tijdens deze wedstrijden.
Bij sommige was de spanning wel zichtbaar. Mooi was dat,want de drang om te winnen was er wel. De spelers lieten zich van hun beste kant zien.

Renso (de krachtpatser) liet de shuttles overal heen vliegen. Tabish de sluipende, maar razend snelle luipaard maakte het voor alle jongens een nachtmerrie om tegen te spelen. De gebroeders Farley en Iliaz waren weer heel tactisch bezig. Deze broers hadden hun humor ook weer meegenomen. Maurits was heel koel en berekenend, sloeg genadeloos toe als zijn tegenstanders even niet scherp speelden.

Stijn, die beet ook flink van zich af. De jongens die hem nog niet kenden, die kwamen van een koude kermis thuis. Hij joeg zijn shuttles met enorme snelheden over het net. Jammer dat Gabriël maar een dag kwam. Hij zou zeker voor meer spanning op dit toernooi gezorgd hebben.

Hidde die was ook goed en beet flink van zich af. Ryan zijn tegenstanders hadden het niet gemakkelijk. Je moet tegen Ryan werken voor elk puntje. Broertje Amar die kan er ook wat van.

Paivi die sloeg weer bijna alle meisjes van het veld. Met haar krachtige en snelle reacties lijkt ze op de dames versie van Ralph. Nina die liet zich ook gelden. Nina en Paivi sloegen in hun dubbel de ene na de andere dame van het veld af. Suraya betrad erg strijdlustig het speelveld. Zij werd natuurlijk weer onderschat, maar deze keer keken ze lelijk op hun neus, want ze bleek iedereen heel rustig en tactisch van het veld af te spelen.

Iris die zorgde weer voor haar leuke momenten. Zowel binnen als buiten het speelveld. Samen met Renso, Farley en Iliaz zijn dit de sfeermakers. Alysha die maakte het haar tegenstanders ook heel moeilijk. Asmara die gooide heel veel strijd in haar spel. Als je denkt een punt te scoren, komt ze met haar lange armen om dit te voorkomen. Karin en Milou die deden heel goed hun best. Deze ervaring zal ze zeker goed doen om hun spel verder te ontwikkelen.

Raisha en Uma die waren voor niemand bang, dus deden gewoon mee. Heel knap vond ik dat. Ik hoop dat ze volgend jaar weer mee zullen doen.

De uitslagen kunt u hier vinden.

Roy Amanh
Vader van Suraya

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.